Φήμες για τη Citigroup ”βασανίζουν” τη Wall

Σε αρνητικό έδαφος, με αποστάσεις από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά, εξακολουθούν να βρίσκονται οι βασικοί δείκτες της wall Street επηρεασμένοι από την φημολογία για συμμετοχή της Citigroup στο σκάνδαλο Enron, αλλά και από τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Bellsouth.

Άσχημα ”ταρακουνήθηκε” νωρίτερα η Wall Street, από τις φήμες για την ανάμιξη της Citigroup στο σκάνδαλο Enron, ενώ εδώ και λίγη ώρα οι βασικοί δείκτες έχουν απομακρυνθεί από τα ενδοσυνεδριακά τους χαμηλά.

Χαμηλότερα οδηγείται ο χρηματοοικονομικός τομέας, αφού τα σενάρια για χρηματοδότηση ”κάτω από το τραπέζι” της Enron από τη Citigroup κερδίζουν έδαφος.

Αρνητική εξάλλου είναι η επιρροή από την υποβάθμιση, στην οποία προχώρησε η Lehman Brothers, για τις μονάδες, στις οποίες θα βρεθούν οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 στο τέλος του 2002.

Σε εταιρικό επίπεδο, η τηλεπικοινωνιακή Bellsouth ανακοίνωσε χειρότερα, σε σχέση με πέρσι αποτελέσματα, αλλά και δυσμενέστερα από τις προσδοκίες των αναλυτών. Αντίθετα θετικά ήταν τα σινιάλα από τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου της 3M, αφού τα αποτελέσματά της ξεπέρασαν τις προσδοκίες, ενώ ανακοινώθηκε η πιθανότητα να ξεπεραστούν οι προβλέψεις των αναλυτών για το σύνολο του β΄ εξαμήνου.

Αναμενόμενη κρίθηκε η επίδραση στις αμερικανικές αγορές από την αίτηση της Worldcom να υπαχθεί στο καθεστώς του ch. 11, εξέλιξη που προκάλεσε δριμύτατες πιέσεις στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο παγκόσμια.

Στο -0,43% και τις 7.984 μονάδες βρίσκεται αυτή την ώρα ο βιομηχανικός Dow, ενώ στο -1,24% και τις 1.302 μονάδες κινείται ο Nasdaq. Εξάλλου, ο S&P 500 καταγράφει ποσοστιαία μεταβολή κατά -1,29% και συναντά τις 836 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v