Novellus και Lucent ”βύθισαν” το Nasdaq

Κυρίαρχο ήταν το αρνητικό κλίμα για μία ακόμη συνεδρίαση, στη Wall Street. Η προειδοποίηση της Novellus και τα αποτελέσματα της Lucent οδήγησαν το Nasdaq σε σημαντικές απώλειες, ενώ οι πιέσεις στη μετοχή της Citigroup, χάρισαν στο Dow μια εξαιρετικά νευρική συνεδρίαση.

Για ”γερά νεύρα” ήταν η συνεδρίαση της Τρίτης στη Wall Street, αφού οι πολλές προσπάθειες να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα στις αμερικανικές αγορές, έπεσαν στο κενό.

Σε σημαντικές απώλειες οδήγησαν το Nasdaq τόσο οι πιέσεις από την ανακοίνωση της Novellus, όσο και τα δυσμενή αποτελέσματα της Lucent.

Η τεχνολογική Lucent που απογοήτευσε τους αναλυτές, ανακοίνωσε ζημίες ύψους 7,86 δισ. δολ. για το β΄ τρίμηνο και απολύσεις 7.000 εργαζομένων, ενώ η Novellus προειδοποίησε για την πιθανότητα να μην επιτευχθούν οι αναπτυξιακοί της στόχοι για το έτος. Σαν αποτέλεσμα, η CSFB αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της αναφορικά με την κερδοφορία της εταιρίας, για το τρέχον και το επόμενο έτος.

Αξιοσημείωτη μεταβλητότητα παρουσίασε εξάλλου το πρόσημο του Dow Jones, αφού, μετά το ανοδικό ξεκίνημα, δεχόταν συνεχώς πιέσεις, που είχαν σαν επίκεντρο τη μετοχή της Citigroup, η οποία μαζί με την JP Morgan, φέρεται ως ”ύποπτος” χρηματοδότης της Enron.

Στις 7.702 μονάδες έκλεισε ο βιομηχανικός Dow (-1,06%), ενώ απώλειες κατά 4,18% εμφάνισε ο Nasdaq, ο οποίος βρέθηκε στο επίπεδο των 1.229 μονάδων. Άλλωστε, πτωτικά κατά 2,44% ολοκλήρωσε την ημέρα και ο S&P 500, στις 799 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v