Με διαφορετικά πρόσημα Dow και Nasdaq

Διαφορετικές πορείες ακολουθούν στο μέσον της συνεδρίασης οι βασικοί δείκτες της Wall, με το γενικότερο κλίμα να παραμένει αρνητικό. Ώθηση χαρίζουν στο Dow οι τοποθετήσεις στις μετοχές των 3M και P&G, ενώ πτωτικά οδηγούν το Nasdaq τα αποτελέσματα της Lucent.

Διαφοροποιημένοι ως προς τις διαθέσεις τους εμφανίζονται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, λίγο πριν το μέσον της συνεδρίασης, καθώς εταιρίες που ”βασάνισαν” στις προηγούμενες συνεδριάσεις το Dow Jones (3M Procter & Gamble), οδηγούν τώρα το βιομηχανικό δείκτη σε άνοδο κατά 0,69%, στις 7.838 μονάδες.

Αντίθετα, τα αποτελέσματα της Lucent και οι περικοπές 7.000 θέσεων εργασίας που ανακοίνωσε, πιέζουν τον τεχνολογικό και τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο και οδηγούν το Nasdaq σε απώλειες της τάξης του 0,65% , στις 1.274 μονάδες.

”Το κλίμα της αγοράς παραμένει αρνητικό”, επισημαίνουν οι αναλυτές, που αποδίδουν μερίδιο ευθύνης στις πιεζόμενες, για μία ακόμη ημέρα, Citigroup και JP Morgan, για τις οποίες οι φήμες για ύποπτη χρηματοδότηση της Enron, κερδίζουν έδαφος.

Εξάλλου, στο –0,74% και τις 813 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v