Wall: Γνώριμο (και πτωτικό) το σκηνικό…

Σε γνώριμα (καθοδικά) μονοπάτια οδηγείται η Wall, αφού οι προειδοποίηση της Novellus και τα αποτελέσματα της Lucent προκαλούν σημαντικές απώλειες στο Nasdaq ενώ οι συνεχιζόμενες πιέσεις στη Citigroup χαρίζουν νευρικότητα στο Dow.

Το γνώριμο σκηνικό κυριαρχεί μετά το μέσον και της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street, με τους δείκτες να ακολουθούν την καθοδική πορεία, που… επιβάλλει το αρνητικό κλίμα των ημερών.

Έντονες πιέσεις δέχεται ο δείκτης Nasdaq, ως αποτέλεσμα των προειδοποιήσεων που ανακοίνωσε η Novellus, στις οποίες περιέχεται η εκτίμηση ότι δεν θα καταφέρει να εκπληρώσει τις προβλέψεις για το γ΄ τρίμηνο του 2002. Εξάλλου, ο οίκος CFSB περιέκοψε τις εκτιμήσεις του αναφορικά με τα αποτελέσματα της εταιρίας για το τρέχον και το επόμενο έτος.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, αρνητική είναι και η επιρροή των χθεσινών αποτελεσμάτων της τηλεπικοινωνιακής Bellsouth, αλλά και των σημερινών της Lucent. Στις 1.256 μονάδες και το -2,10% διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο βασικός τεχνολογικός δείκτης, Nasdaq.

Από αρνητικό σε θετικό και τανάπαλιν αλλάζει απο την αρχή της ημέρας το πρόσημο μπροστά από τον Dow Jones, αφού οι πιέσεις στη μετοχή της Citigroup δεν φαίνεται να κοπάζουν. Εξάλλου, ευρωπαίοι αναλυτές της αμερικανικής αγοράς δεν δίσταζαν να αποδώσουν το θετικό ξεκίνημα του δείκτη σε τεχνικό ”φούσκωμα” που στόχο είχε την ενδοσυνεδριακή αποκόμιση κερδών.

Στο επίπεδο των 7.767 μονάδων κινείται τώρα ο Dow Jones, χάνοντας το 0,23% της αξίας του, ενώ πτώση κατά 1,82% σημειώνει και ο δείκτης S&P 500, ο οποίος συναντά τις 804 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v