Φήμες και προειδοποιήσεις ”ματώνουν” τη Wall

Με υπολογίσιμη πτώση ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι προειδοποιήσεις των Siemens και Dupont προστέθηκαν στις πιέσεις που ασκούνται σε Citigroup και JP Morgan, αλλά και στην –ανεπιβεβαίωτη- φήμη για ”πρόβλημα σε μεγάλη αμερικανική τράπεζα”.

Πτωτικά ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με φόντο το, μόνιμο τις τελευταίες ημέρες, αρνητικό κλίμα.

Άσχημη επιρροή ασκούν, σύμφωνα με αναλυτές, οι προειδοποιήσεις από τις συμμετέχουσες στο Dow εταιρίες Siemens και Dupont. Αμφότερες οι εταιρίες ανακοίνωσαν σημαντικά καλύτερα σε σχέση με πέρσι αποτελέσματα τριμήνου. Όμως, η Dupont ανακοίνωσε ότι περιμένει χαμηλότερα των προβλέψεων αποτελέσματα για το γ΄ τρίμηνο, ενώ η Siemens προειδοποίησε ότι δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι του τετάρτου τριμήνου του οικονομικού έτους.

Έδαφος κερδίζει εξάλλου η φήμη, που μεταδίδεται χωρίς επιβεβαίωση από διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, περί ύπαρξης ”σοβαρού προβλήματος” σε μεγάλη τράπεζα των ΗΠΑ.

Στο -1,37% και τις 7.596 μονάδες άνοιξε ο Dow, ενώ το 2,42% της αξίας του χάνει ο Nasdaq, ο οποίος διαμορφώνεται στις 1.199 μονάδες. Απώλειες 1,75% καταγράφει στην έναρξη και ο δείκτης S&P 500, ο οποίος συναντά τις 783 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v