Σε δοκιμασία το κλίμα στη Wall Street

Με απώλειες ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς η ευφορία από τη χθεσινή άνοδο- ρεκόρ, εξανεμίστηκε από την απρόσμενη πτώση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών του Ιουνίου, αλλά και από τις έρευνες στα λογιστικά της AOL.

Το αρνητικό πρόσημο φιγουράρει για μία ακόμη συνεδρίαση μπροστά από τους βασικούς δείκτες της Wall Street, καθώς το διαφαινόμενο χθεσινό θετικό κλίμα δοκιμάζεται από την έρευαν στα λογιστικά της AOL και από δυσμενέστερα του αναμενομένου μακροοικονομικά στοιχεία.

Αμφίβολη κρίνεται η διάθεση των αμερικανικών αγορών να επιστρέψουν στις κερδοφόρες συνεδριάσεις, τονίζουν οι αναλυτές, ενώ εκτιμούν ως κρίσιμο το κλείσιμο των συνεδριάσεων της Πέμπτης και της Παρασκευής.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, απρόσμενη πτώση κατά 3,8% κατέγραψαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Ιούνιο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν άνοδο κατά 0,5% και ενώ το Μάιο το ποσοστό είχε διαμορφωθεί στο +0,6%.

Εξάλλου, πτωτικά κινήθηκαν και οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε στις 20 Ιουλίου και διαμορφώθηκαν στις 362.000, έναντι 383.000 το προηγούμενο επταήμερο. Οι αναλυτές περίμεναν ο αριθμός να αυξηθεί στις 385.000. Εξάλλου, ο δείκτης κόστους πρόσληψης του β΄ τριμήνου αυξήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα, ξεπερνώντας τις προβλέψεις για αύξηση κατά 0,8%.

Αρνητικά λειτουργούν για τις αγορές οι έρευνες που ξεκίνησε η SEC γύρω από τις λογιστικέ πρακτικές τηςAOL Time Warner, ενώ θετικά, τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Kodak για το β΄ τρίμηνο. Η εταιρία φωτογραφικού υλικού, να και ανακοίνωσε απώλειες κερδών, ξεπέρασε κατά πολύ τις σχετικές προβλέψεις των αναλυτών.

Στο -0,88% και τις 836 μονάδες ξεκίνησε ο S&P 500 ενώ πτώση της τάξης του 0,82% καταγράφει ο Dow Jones, πέριξ των 8.124 μονάδων. Στο -1,30% και τις 1.273 μονάδες βρίσκεται αυτή την ώρα ο Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v