Η JP Morgan ”νανουρίζει” το Dow

Ανοδικά οδηγούν το Dow Jones τοποθετήσεις σε επιλεγμένα blue chips, εν μέσω θετικών ενδείξεων, που συντηρούν κυρίως η JP Morgan (διέψευσε τα περί εμπλοκής της στην Enron), αλλά και η Merck (ανακοίνωσε αγορά ίδιων μετοχών).

Την πολυπόθητη τις τελευταίες ημέρες ”ασφάλεια” φαίνεται να δίνει στο Dow Jones η JP Morgan, η οποία με δήλωσή της υπεραμύνεται του ρόλου της στην υπόθεση Enron, ενώ διαψεύδει ότι βοήθησε τον πρώην ενεργειακό κολοσσό να συγκαλύψει τα ελλείμματα στις λογιστικές του καταστάσεις.

Θετική είναι επίσης η επίδραση της αναβάθμισης στη μετοχή της Exxon Mobil από την Banc of America, από ”buy” σε ”strong buy”, αλλά και του επενδυτικού ενδιαφέροντος για μετοχές της 3M, η οποία τη Δευτέρα είχε ανακοινώσει ανώτερα των προσδοκιών αποτελέσματα τριμήνου.

Άλλωστε πριν το μέσον της συνεδρίασης, η φαρμακευτική Merck ανακοίνωσε την αγορά ίδιων μετοχών, αξίας 10 δισ. δολ., όπως και τη διανομή μερίσματος 36 σεντς ανά μετοχή.

Αρνητικό χαρακτηρίζουν το κλίμα των αγορών οι αναλυτές και συστήνουν επιφύλαξη, αφού η αναλογία των ανοδικά κινούμενων μετοχών προς τις πτωτικά κινούμενες, τόσο για Nasdaq όσο και για Dow, είναι στο 2/3.

Στο +2,29% και τις 815 μονάδες βρίσκεται αυτή την ώρα ο δείκτης S&P 500, ενώ άνοδο κατά 2,92% καταγράφει ο Dow, στις 7.927 μονάδες, όπως και ο Nasdaq (1.243 μονάδες, +1,18%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v