Ενδείξεις για summer rally στη Wall Street

Τη ”λύτρωση” στο πρόσωπο της JP Morgan βρήκε ο Dow, αφού, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της αμερικανικής τράπεζας ότι δεν έχει ανάμιξη στο σκάνδαλο Enron, τόνωσε το ηθικό των επενδυτών και οδήγησε το βιομηχανικό δείκτη σε κέρδη μεγαλύτερα του 6% και σε ρεκόρ όλων των εποχών στον όγκο συναλλαγών.

Εντυπωσιακά κέρδη κατέγραψε ο Dow στη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς η ανακοίνωση της JP Morgan έδωσε την απαραίτητη ασφάλεια στις ταλαιπωρημένες αμερικανικές αγορές, αφού η αμερικανική τράπεζα αρνήθηκε την ανάμιξή της στο σκάνδαλο Enron.

Θετική ήταν επίσης η επίδραση της αναβάθμισης στη μετοχή της Exxon Mobil από την Banc of America, από ”buy” σε ”strong buy”, αλλά και του επενδυτικού ενδιαφέροντος για μετοχές της 3M, η οποία τη Δευτέρα είχε ανακοινώσει ανώτερα των προσδοκιών αποτελέσματα τριμήνου.

Άλλωστε, πριν το μέσον της συνεδρίασης, η φαρμακευτική Merck ανακοίνωσε την αγορά ίδιων μετοχών, αξίας 10 δισ. δολ., όπως και τη διανομή μερίσματος 36 σεντς ανά μετοχή.

Ρεκόρ όλων των εποχών κατέγραψε ο όγκος συναλλαγών, φανερώνοντας, όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, την κρίσιμη καμπή, στην οποία βρίσκονται οι αγορές.

Στο +6,35% και τις 8.191 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Dow Jones, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο από την εποχή που ανέκαμπτε από το κραχ του 1987. Κέρδη της τάξης του 4,96% κατέγραψε και ο Nasdaq, πέριξ 1.290 των μονάδων, ενώ στο +5,73% και τις 843 μονάδες βρέθηκε ο δείκτης S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v