Χαρακτήρα ”έδειξε” ο Dow - απώλειες για το Nasdaq

Σημαντικές απώλειες εμφάνισε ο Nasdaq, μετά το εξαιρετικά αρνητικό κλίμα που δημιούργησαν οι δυσμενείς προβλέψεις του προέδρου της Taiwan Semiconductors για το μέλλον της τεχνολογίας. Εξάλλου, με οριακή πτώση έκλεισε ο Dow, επηρεασμένος από την πτώση στις παραγγελίες των διαρκών αγαθών, αλλά και από την έρευνα στα λογιστικά της AOL.

Πιέσεις άσκησαν οι τεχνολογικές μετοχές στη Wall Street, καθώς οι δυσμενείς προβλέψεις του προέδρου της Taiwan Semiconductors για το μέλλον της τεχνολογίας οδήγησαν το Nasdaq σε σημαντικές απώλειες και το Dow σε αρνητικό έδαφος.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, απρόσμενη πτώση κατά 3,8% κατέγραψαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Ιούνιο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν άνοδο κατά 0,5% και ενώ το Μάιο το ποσοστό είχε διαμορφωθεί στο +0,6%.

Εξάλλου, πτωτικά κινήθηκαν και οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε στις 20 Ιουλίου και διαμορφώθηκαν στις 362.000, έναντι 383.000 το προηγούμενο επταήμερο. Οι αναλυτές περίμεναν ο αριθμός να αυξηθεί στις 385.000. Εξάλλου, ο δείκτης κόστους πρόσληψης του β΄ τριμήνου αυξήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα, ξεπερνώντας τις προβλέψεις για αύξηση κατά 0,8%.

Πτώση που είχε να καταγράψει από το 1995 εμφάνισε ο αριθμός πωληθέντων ετοίμων κατοικιών τον Ιούνιο, ενώ αύξηση κατά 0,5% σημείωσε ο αριθμός πώλησης των νέων κατοικιών, για τον ίδιο μήνα.

Στα θετικά της σημερινής συνεδρίασης πρέπει να αναφερθούν τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της Amgen (βιοτεχνολογική), της Kodak και της Xerox, οι οποίες ευθύνονται για τις αρχικές ανοδικές τάσεις του Dow, ενώ στα αρνητικά την έρευνα της SEC στα λογιστικά της AOL.

Στο -0,06% και τις 8.186 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Dow, ενώ απώλειες της τάξης του 0,56% κατέγραψε ο S&P 500. Τις μεγαλύτερες απώλειες εμφάνισε ο Nasdaq (3,88%), ο οποίος ολοκλήρωσε την ημέρα στις 1.240 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v