Wall: Η αστάθεια χτύπησε… πράσινο !

Στα ”πράσινα” ντύθηκαν για το Σαββατοκύριακο οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά από έντονες διακυμάνσεις (κυρίως για τον Dow) που αντανακλούν το υψηλό volatility των αμερικανικών αγορών. Πυλώνες της ανόδου η Microsoft και οι εταιρίες διαδικτύου.

Σε θετικό έδαφος τελείωσαν την εβδομάδα οι βασικοί δείκτες της Wall, αφήνοντας πίσω τους μία ακόμη ταραχώδη συνεδρίαση, όπου η αστάθεια έδωσε το ηχηρό της στίγμα.

Πίεση άσκησαν το βιομηχανικό Dow η πτώση στη μετοχή της IBM μετά τη διαρροή φημών για επικείμενη αρνητική έκθεση του Barron’s για την εταιρία, αλλά και η πτωτική τάση στον τομέα των εταιριών αεροναυπηγικής.

Όπως σχολιάζουν αναλυτές του κλάδου των αεροπορικών εταιριών, ”πέρσι, τέτοια εποχή εταιρίες, όπως η Boeing, είχαν να ανακοινώσουν πολλές παραγγελίες, ενώ φέτος σχεδόν καμία”.

Στον αντίποδα, σημαντική συμβολή στο θετικό πρόσημο του βιομηχανικού δείκτη είχε η ανάκαμψη της μετοχής της Microsoft, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας την Πέμπτη, ότι σκοπεύει να αυξήσει τις δαπάνες για την έρευνα.

Σε διελκυστίνδα άλλωστε, εξελίχθηκε η συνεδρίαση και για το Nasdaq, αφού το θετικό κλίμα για τον κλάδο της τεχνολογίας, που πυροδοτήθηκε από την αναβάθμιση της Goldman Sachs σε πλειάδα εταιριών του κλάδου και ενισχύθηκε από τα θετικά αποτελέσματα της Qualcomm, λίγο έλειψε να ανατραπεί από εκτεταμένες πωλήσεις τεχνολογικών τίτλων, στο μέσον της συνεδρίασης.

Θετική κρίνεται η επίδραση της ανόδου του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, ο οποίος, για τον Ιούλιο ανέβηκε στο 88,1, ενώ οι αναλυτές περίμεναν να διαμορφωθεί στο 86,5.

Στο +1,69% και τις 852 μονάδες ολοκλήρωσε την ημέρα ο δείκτης S&P 500, ενώ κέρδη της τάξης του 0,95% σημείωσε ο Dow (στις 8.264 μονάδες). Στο επίπεδο των 1.262 μονάδων διαμορφώθηκε ο Nasdaq, ο οποίος κατέγραψε ποσοστιαία μεταβολή κατά +1,77%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v