Διευρύνει τα κέρδη της η αμερικανική αγορά

Προς τα πάνω ολοταχώς κατευθύνεται η αμερικανική αγορά με τους δείκτες μάλιστα να διευρύνουν τα κέρδη τους κοντά και στο 3,5%, καθώς η άνοδος του δολαρίου δεν αφήνει περιθώριο για την επικράτηση αρνητικού κλίματος από το σκάνδαλο της Qwest.

Διευρύνουν τα κέρδη τους οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να αγνοήσουν τις ανησυχίες από το νέο σκάνδαλο σχετικά με τα λογιστικά της Qwest Communications, επωφελούμενοι παράλληλα από την άνοδο του δολαρίου.

Οι μετοχές μεγάλων αντιπροσώπων του χρηματοοικονομικού κλάδου, όπως η JP Morgan Chase και η Citigroup, συνεχίζουν για άλλη μια συνεδρίαση την ανοδική τους πορεία, ύστερα από τις απώλειες των προηγουμένων ημερών εξαιτίας των ανησυχιών σχετικά με πιθανές λογιστικές παρατυπίες.

Αντίθετα, έντονα πτωτική πορεία καταγράφει η μετοχή της μεγαλύτερης εταιρίας λιανικής , Wal-Mart Stores, η οποία ανακοίνωσε ότι η μείωση των πωλήσεών της στην τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, ουσιαστικά προδιαθέτει για την υποχώρηση των πωλήσεων του μήνα κατά 5-7%.

Εξίσου θετικό είναι το κλίμα και στην τεχνολογική αγορά, ύστερα μάλιστα από τις θετικές εκτιμήσεις της Merrill Lynch για την πορεία των μετοχών του κλάδου των επεξεργαστών. Κέρδη καταγράφουν οι Intel, Applied Materials και άλλες μετοχές του κλάδου.

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές της τηλεπικοινωνιακής Qwest Communications, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα αναδημοσιεύσει τα αποτελέσματα του 1999, 2000 και 2001. Αναλυτές επισημαίνουν ότι το γεγονός πως το νέο σκάνδαλο επηρέασε μόνο τις μετοχές της εταιρίας και όχι και του υπολοίπου κλάδου, αποτελεί ιδιαίτερα θετικό στοιχείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v