Μίνι ράλι στη Wall Street

Μίνι ράλι καταγράφουν αυτή την ώρα οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, διευρύνοντας τα κέρδη τους και πέρα από τις 4 ποσοστιαίες μονάδες, με τους επενδυτές να τοποθετούνται κυρίως στις μετοχές των blue chips αλλά και σε επιλεγμένους τίτλους του τεχνολογικού κλάδου.

Ξεπερνούν το 4% τα κέρδη της αμερικανικής αγοράς, με τους κύριους δείκτες να διευρύνουν την ανοδική τους πορεία, ύστερα από την ενίσχυση του δολαρίου αλλά και τις θετικές εκτιμήσεις της Merrill Lynch για τις μετοχές του κλάδου των επεξεργαστών.

Οι μετοχές μεγάλων αντιπροσώπων του χρηματοοικονομικού κλάδου, όπως η JP Morgan Chase και η Citigroup, συνεχίζουν για άλλη μια συνεδρίαση την ανοδική τους πορεία, ύστερα από τις απώλειες των προηγουμένων ημερών εξαιτίας των ανησυχιών σχετικά με πιθανές λογιστικές παρατυπίες.

Αντίθετα, έντονα πτωτική πορεία καταγράφει η μετοχή της μεγαλύτερης εταιρίας λιανικής , Wal-Mart Stores, η οποία ανακοίνωσε ότι η μείωση των πωλήσεών της στην τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, ουσιαστικά προδιαθέτει για την υποχώρηση των πωλήσεων του μήνα κατά 5-7%.

Εξίσου θετικό είναι το κλίμα και στην τεχνολογική αγορά, ύστερα μάλιστα από τις θετικές εκτιμήσεις της Merrill Lynch για την πορεία των μετοχών του κλάδου των επεξεργαστών. Κέρδη καταγράφουν οι Intel, Applied Materials και άλλες μετοχές του κλάδου.

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές της τηλεπικοινωνιακής Qwest Communications, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα αναδημοσιεύσει τα αποτελέσματα του 1999, 2000 και 2001. Αναλυτές επισημαίνουν ότι το γεγονός πως το νέο σκάνδαλο επηρέασε μόνο τις μετοχές της εταιρίας και όχι και του υπολοίπου κλάδου, αποτελεί ιδιαίτερα θετικό στοιχείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v