Wall: Αναμένοντας την καταναλωτική εμπιστοσύνη

Η αναμονή των στοιχείων σχετικά με την καταναλωτική εμπιστοσύνη, περιορίζει το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών, βάζοντας τέλος παράλληλα στο ανοδικό ράλι των τεσσάρων προηγουμένων συνεδριάσεων στη Wall Street.

Με αρνητικές ”διαθέσεις” ξεκίνησε τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά ύστερα από τέσσερις ημέρες συνεχούς ανοδικής πορείας, εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Ο δείκτης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης για τον Ιούλιο, που αναμένεται 30 περίπου λεπτά ύστερα από την έναρξη της συνεδρίασης, πρόκειται να καθορίσει την πορεία των αμερικανικών δεικτών.

Ανοδικές τάσεις εμφανίζει ήδη από την έναρξη η μετοχή της Dynegy, της ενεργειακής εταιρίας που σχεδόν εξαγόρασε την Enron. Η Dynagy ανακοίνωσε την πώληση μονάδας της σε εταιρία ελεγχόμενη από τον μεγαλοεπενδυτή Warren Buffett, έναντι του ποσού των 928 εκατ. δολαρίων.

Ο Dow Jones ξεκίνησε τη συνεδρίαση με απώλειες 0,95% στις 8629,50 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διαμορφώθηκε στις 1318,02 μονάδες με πτώση 1,29%. Ανάλογη ήταν και η έναρξη του S&P, με απώλειες κατά 0,94% στις 890,49 μονάδες.

Οι αναλυτές σχολιάζουν, ότι το χθεσινό ράλι αποδίδεται κυρίως σε τεχνικούς λόγους, προειδοποιώντας ότι το κλίμα δεν έχει αλλάξει. Επιπλέον, η αγορά δεν έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, οι οποίοι ναι μεν επωφελούνται από θετικές εταιρικές ειδήσεις, αλλά περιμένουν πιο ασφαλή στοιχεία σχετικά με την πορεία της οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v