Τα..κάτω πάνω έφερε η Wall Street!

Σθεναρή αντίσταση επιδεικνύει η αμερικανική αγορά στο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, καθώς οι δείκτες έχουν περάσει πλέον σε θετικό έδαφος, ενισχύοντας την αισιοδοξία των επενδυτών για διατήρηση της ανοδικής πορείας.

Σε θετικό επίπεδο έχουν περάσει πλέον οι δείκτες στη Wall Street, κατορθώνοντας να ξεφύγουν από το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε ύστερα από την υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Σημαντικό στοιχείο χαρακτηρίζουν οι αναλυτές το γεγονός ότι ο Dow Jones κατόρθωσε να διατηρήσει τις απώλειές του σε οριακό επίπεδο στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης που υποχωρούσε.

Θετικά επιδρά ακόμη και η κατηγορηματική άρνηση τόσο της Merrill Lynch όσο και της JP Morgan στις φήμες όσον αφορά στο ρόλο των τραπεζών στο σκάνδαλο της Enron.

Εξάλλου, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στο 97,1 τον Ιούλιο από το 106,3 του προηγούμενου μήνα, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι το ποσοστό θα διαμορφωνόταν στο 101,5.

Ανοδική πορεία ακολουθεί η μετοχή της εταιρίας οπτικών ινών JDS Uniphase, ύστερα από την αναβάθμισή της από την Morgan Stanley. Αντίθετα, τόσο η Moody’s όσο και η Standard & Poors υποβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα της Corning, επίσης εταιρίας οπτικών ινών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v