Διευρύνει τις απώλειες η αμερικανική αγορά

Έντονα αρνητικό είναι το κλίμα στην αμερικανική αγορά, καθώς η ανακοίνωση των αρνητικών οικονομικών στοιχείων σχετικά με το ΑΕΠ του β΄ τριμήνου αλλά και το δείκτη των τάσεων στη μεταποίηση, δεν αφήνει περιθώριο για ανάκαμψη στους δείκτες.

Πτωτικές τάσεις ακολουθούν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, ύστερα από την ανακοίνωση των αρνητικών στοιχείων σχετικά με το ΑΕΠ του β΄ τριμήνου αλλά και το δείκτη τάσεων στη μεταποίηση.

Σύμφωνα με κυβερνητική αναφορά, το ΑΕΠ των Ηνωμένων Πολιτειών παρουσίασε αύξηση κατά 1,1% το δεύτερο τρίμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό του 5% του πρώτου τριμήνου. Επιπλέον, οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι το ποσοστό θα κυμαινόταν στο 2,3%.

Εξάλλου, ο δείκτης τάσεων στη μεταποίηση υποχώρησε στο 51,5 τον Ιούλιο, σε σχέση με το 58,2 του Ιουνίου. Οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι το ποσοστό θα διαμορφωνόταν στο 56,5.

Επιπρόσθετα, αρκετές είναι και οι μετοχές μεγάλων εταιριών που καταγράφουν αρνητική πορεία, επιτείνοντας ακόμη περισσότερο το κλίμα. Πρώτη και καλύτερη η IBM, ύστερα από την ανακοίνωση εξαγοράς μονάδας της PricewaterhouseCoopers έναντι 3,5 δισ. δολαρίων.

Αρνητική πορεία ακολουθεί και ο τίτλος της κατασκευάστριας εταιρίας επεξεργαστών για γραφικά nVidia, καθώς προειδοποίησε ότι τα έσοδά της για το τρίμηνο που μόλις τελείωσε, θα πληγούν σημαντικά εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης υπολογιστών.

Σημαντικές απώλειες καταγράφει και η μετοχή της AOL Time Warner, μητρικής του CNN, ύστερα από την ανακοίνωση της έναρξης ερευνών στα λογιστικά της αρχεία από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v