Αντιμέτωπη με το χαμηλό ΑΕΠ η Wall Street

Με αρνητικές διαθέσεις ξεκίνησε η τελευταία συνεδρίαση του μήνα για την αμερικανική αγορά, καθώς ο απροσδόκητα χαμηλός ρυθμός ανάπτυξης για την οικονομία των ΗΠΑ προκαλεί νέες ανησυχίες για την πορεία της ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως.

Καταλυτική είναι η επίδραση της ανακοίνωσης του σημαντικά χαμηλότερου από ό,τι αναμενόταν ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ στην αμερικανική αγορά, ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης, με τους βασικούς δείκτες να καταγράφουν απώλειες.

Σύμφωνα με κυβερνητική αναφορά, το ΑΕΠ των Ηνωμένων Πολιτειών αυξήθηκε κατά 1,1% ετησίως στο δεύτερο τρίμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό του 5% του πρώτου τριμήνου.

Χαρακτηριστικό είναι, πως παρά το ότι οι καταναλωτές έχουν περιορίσει σημαντικά τις δαπάνες τους στη διάρκεια της περιόδου Απριλίου-Ιουνίου, το 1,1%, που αποτελεί το ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας για το β΄ τρίμηνο, εξέπληξε τους αναλυτές, που εκτιμούσαν ότι το ποσοστό θα ανερχόταν στο 2,3%.

Ο Dow Jones ξεκίνησε με απώλειες κατά 0,41% στις 8640,13 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,92% στις 1331,82. Ο S&P υποχωρεί περί το 0,20% διαμορφούμενος στις 900,93 μονάδες.

Αργότερα στη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται η ανακοίνωση των στοιχείων για το δείκτη στις τάσεις μεταποίησης, καθώς και η Μπεζ Βίβλος της Fed.

Απώλειες εξάλλου, καταγράφει η μετοχή της IBM, ύστερα από την ανακοίνωση της συμφωνίας εξαγοράς της συμβουλευτικής μονάδας της PricewaterhouseCoopers έναντι 3,5 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v