Νέα macro-χτυπήματα δέχεται η Wall Street

Με απώλειες ξεκίνησε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας η αμερικανική αγορά, καθώς η μικρότερη από ό,τι αναμενόταν αύξηση των θέσεων εργασίας ενισχύει τις ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ.

Νέες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, ύστερα και από την ανακοίνωση της χαμηλότερης, σε σχέση με τις εκτιμήσεις, αύξηση του αριθμού νέων θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, τον προηγούμενο μήνα δημιουργήθηκαν μόλις 6.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 60.000, με το δείκτη της ανεργίας να παραμένει στο 5,9%.

Ωστόσο, θετικό είναι το στοιχείο της αύξησης των προσωπικών εισοδημάτων κατά 0,6% τον Ιούνιο, ποσοστό αντίστοιχο με τις εκτιμήσεις. Οι προσωπικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 0,5%.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 8480,59 μονάδες με πτώση 0,31%, ενώ ο Nasdaq, αλλά και ο S&P υποχωρούν περί το 0,5%, στις 1.273,32 και 880,02 μονάδες αντίστοιχα.

Ιδιαίτερη πίεση αντιμετωπίζουν οι μετοχές των Walt Disney και AOL Time Warner, στέλνοντας παράλληλα και τους υπόλοιπους αντιπροσώπους του κλάδου σε πτωτική πορεία, ύστερα από την αρνητική προειδοποίηση της πρώτης για τα αποτελέσματα του τρέχοντος τριμήνου.

Με ενδιαφέρον αναμένονται αργότερα στη διάρκεια της ημέρας και τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες, με τους αναλυτές να περιμένουν πτώση κατά 1,7%, έναντι της ανόδου 0,5% το Μάιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v