Χαμηλότερα η Wall Street λόγω αρνητικών macro

Τα αρνητικά αποτελέσματα σχετικά με το δείκτη τάσεων στην παροχή υπηρεσιών αλλά και τα χαμηλότερα από ό,τι αναμενόταν τριμηνιαία αποτελέσματα της Exxon Mobil, διευρύνουν τις απώλειες στην αμερικανική αγορά.

Τα νέα αρνητικά στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας σε συνδυασμό με τα απογοητευτικά αποτελέσματα μεγάλων εταιριών, οδηγούν σε υψηλές απώλειες τους δείκτες στη Wall Street.

Στο 50,5% υποχώρησε ο δείκτης τάσεων στην παροχή υπηρεσιών τον Ιούλιο, από το 56,2% του Ιουνίου, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως ο δείκτης είναι οριακά πάνω από το 50%, που υποδηλώνει ανάπτυξη. Οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι το ποσοστό θα ανερχόταν στο 55%.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με κυβερνητική αναφορά, οι κατασκευαστικές δαπάνες του Ιουνίου παρουσίασαν απροσδόκητα πτώση 2,2% ενώ οι αναλυτές περίμεναν άνοδο 0,25.

Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας, παρουσίασε αύξηση κατά 20.000 την προηγούμενη εβδομάδα, διαμορφούμενος στις 387.000, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Όσον αφορά στον τεχνολογικό κλάδο, οι μετοχές της Adobe Systems καταγράφουν υψηλές απώλειες ύστερα από την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου. Αρνητικά επιδρά ακόμη και η αντίστοιχη αρνητική αναθεώρηση των προβλέψεων της Credit Suisse First Boston για την εταιρία.

Αντίθετα, το αρνητικό κλίμα προσπαθεί να μετριάσει η Priceline, με τις μετοχές της να παρουσιάζουν ουσιαστική άνοδο ύστερα από την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v