Υψηλές παραμένουν οι απώλειες στη Wall Street

Έντονα πτωτικό παραμένει το κλίμα στην αμερικανική αγορά, καθώς η αρνητική επίδραση των δυσμενών για την αμερικανική οικονομία στοιχείων που ανακοινώθηκαν στη διάρκεια της ημέρας, δεν αφήνει περιθώρια για ανάκαμψη.

Με υψηλές απώλειες συνεχίζουν τη συνεδρίαση οι δείκτες στη Wall Street, καθώς δεν μπορούν να ξεφύγουν από το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε με την ανακοίνωση των απογοητευτικών μακροοικονομικών στοιχείων.

Καταλυτική είναι η επίδραση της πτώσης του δείκτης τάσεων στην παροχή υπηρεσιών στο 50,5% τον Ιούλιο, από το 56,2% του Ιουνίου, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως ο δείκτης είναι οριακά πάνω από το 50%, που υποδηλώνει ανάπτυξη. Οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι το ποσοστό θα ανερχόταν στο 55%.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με κυβερνητική αναφορά, οι κατασκευαστικές δαπάνες του Ιουνίου παρουσίασαν απροσδόκητα πτώση 2,2% ενώ οι αναλυτές περίμεναν άνοδο 0,25.

Αρνητικά επιδρά στην αγορά και η ανακοίνωση της αύξησης του αριθμού των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας κατά 20.000 την προηγούμενη εβδομάδα, διαμορφούμενος στις 387.000, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Θετικά είναι τα στοιχεία που έρχονται από τις κατασκευάστριες εταιρίες αυτοκινήτων και συγκεκριμένα από τη Ford Motor. Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιούλιο παρουσίασαν άνοδο κατά 1,5% στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από την πλευρά της και η General Motors, η κορυφαία του κλάδου, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών αυξήθηκαν κατά 245 τον Ιούλιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Όσον αφορά στον τεχνολογικό κλάδο, οι μετοχές της Adobe Systems καταγράφουν υψηλές απώλειες ύστερα από την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου. Αρνητικά επιδρά ακόμη και η αντίστοιχη αρνητική αναθεώρηση των προβλέψεων της Credit Suisse First Boston για την εταιρία.

Αντίθετα, το αρνητικό κλίμα προσπαθεί να μετριάσει η Priceline, με τις μετοχές της να παρουσιάζουν ουσιαστική άνοδο ύστερα από την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v