Wall: Ακόμα βαθύτερα ο ”πάτος”

Με νέες σημαντικές απώλειες κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες της Wall τη Δευτέρα, υιοθετώντας το κλίμα της Παρασκευής, που τερμάτισε εν τη γενέσει τους τα σενάρια περί ”εύρεσης πάτου”. Αρνητικά επηρέασε η πτώση του δείκτη τάσεων στην παροχή υπηρεσιών για τον Ιούλιο, ενώ τα θετικά αποτελέσματα της P&G, δεν κίνησαν το ενδιαφέρον.

”Βαριά” εκτιμούν αναλυτές ότι πήρε η Wall Street το μοναδικό μακροοικονομικό στοιχείο της Δευτέρας, το οποίο αποτελεί το πέμπτο σερί πτωτικό σινιάλο της αμερικανικής οικονομίας, το δείκτη τάσεων στην παροχή υπηρεσιών.

Όπως ανακοίνωσε το Institute Supply Management, o δείκτης τάσεων στην παροχή υπηρεσιών διαμορφώθηκε τον Ιούλιο στο 53,1 έναντι του 57,2 τον Ιούνιο και ενώ οι αναλυτές περίμεναν πτώση ως το 55.

”Τα νέα δεν είναι ιδιαίτερα αποθαρρυντικά”, επισημαίνει αμερικανός αναλυτής προβάλλοντας τη συνέχιση του άσχημου κλίματος ως αιτία της νέας σημαντικής πτώσης.

Τα αποτελέσματα της Procter & Gamble αν και ξεπέρασαν τα περσινά, αλλά και τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ συνοδεύονταν από προβλέψεις για αυξημένα κέρδη και έσοδα στο σύνολο του έτους, δεν κατάφεραν να επηρεάσουν θετικά τους επενδυτές.

Στο -3,43% και τις 834 μονάδες ολοκλήρωσε την ημέρα ο S&P 500, ενώ κατά 3,24% χαμηλότερα βρέθηκε ο Dow Jones, στις 8.043 μονάδες. Απώλειες της τάξης του 3,36% εμφάνισε ο Nasdaq και διαμορφώθηκε στις 1.205 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v