Wall: Λίγα νέα, παραμένει η ανησυχία…

Στη συνέχεια του αρνητικού κλίματος της προηγούμενης εβδομάδας αποδίδεται το πτωτικό άνοιγμα της Wall Street, ενώ τα θετικά αποτελέσματα της Procter & Gamble, φαίνεται να έχουν περιορισμένη επίπτωση στην πορεία των αγορών.

Με απώλειες ξεκίνησε τη συνεδρίαση της Δευτέρας η Wall, καθώς, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, συνεχίζεται το άσχημο κλίμα που επιβεβαιώθηκε και την Παρασκευή, ενώ κάποια θετικά νέα, δεν φαίνονται ικανά να το μεταβάλλουν.

Η εταιρία εμπορίου λιανικών ειδών Procter & Gamble, ανακοίνωσε για το δ΄ τρίμηνο του οικονομικού της έτους σημαντικά υψηλότερα κέρδη ανά μετοχή (77 σεντς) σε σχέση με πέρσι, ενώ ξεπέρασε κατά 2 σεντς τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αρνητική εκτιμάται εξάλλου η επιρροή των διεθνών εντάσεων σε διάφορες περιοχές, όπως η Μ. Ανατολή και η Ταϊβάν, ενώ δεν είναι ευχάριστα τα νέα από τις οικονομίες της Λ. Αμερικής, όπως η Βραζιλία και η Ουρουγουάη.

”Φτωχή” σε μακροοικονομικά στοιχεία είναι εξάλλου η εβδομάδα που ξεκινά, ενώ σήμερα, στις 17.00 ώρα Ελλάδας ανακοινώνεται ο δείκτης τάσεων στον τομέα της παροχής υπηρεσιών.

Στο -0,30% και τις 861 μονάδες ξεκίνησε ο δείκτης S&P 500, ενώ απώλειες της τάξης του 0,39% εμφανίζει ο Dow Jones, στο επίπεδο των 8.280 μονάδων. Στο -0,48% κινείται ο Nasdaq, προσεγγίζοντας τις 1.241 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v