Σε πτώση παρασύρουν τη Wall, ISM και Lehman Bros

Αρνητική επιρροή ασκεί στη Wall Street η πτώση του δείκτη ISM παροχής υπηρεσιών τον Ιούλιο, ενώ επιπλέον πίεση αποτελεί η προς τα κάτω αναθεώρηση από τη Lehman στην τιμή στόχο των Citigroup και JP Morgan. Μόνα θετικά νέα τα αποτελέσματα της P&G, τα οποία δεν φαίνονται ικανά να αντιστρέψουν το κλίμα.

Απώλειες της τάξης του 2,3% εξακολουθούν να καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να πείθονται ότι τα σινιάλα ανάκαμψης των αγορών που εξέπεμψε η αμερικανική αγορά την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Ο οίκος Lehman Brothers αναθεώρησε προς τα κάτω το στόχο για την τιμή της μετοχής της Citigroup, από τα 55 δολ. στα 43, ενώ αυτόν για την τιμή της JP Morgan από τα 39 δολ. στα 31, καθώς, εκτιμά πιθανό να συνεχιστούν οι πιέσεις, που εκδηλώθηκαν τον προηγούμενο μήνα και αφορούν ενδεχόμενη ανάμιξη των τραπεζών στη χρηματοδότηση της Enron.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, ο δείκτης τάσεων στην παροχή υπηρεσιών ανακοινώθηκε στο 53,1 για τον Ιούλιο, έναντι του 57,2 τον Ιούνιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στο 55.

Στα θετικά της ημέρας θα πρέπει να περιληφθούν τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της Procter & Gamble, αλλά και οι ανακοινώσεις της για αύξηση πωλήσεων- κερδών στο έτος. Πιέσεις εξακολουθεί να δέχεται η μετοχή της εταιρίας λιανικού εμπορίου.

Στο 2,47% και τις 842 μονάδες κινείται τώρα ο S&P 500, ενώ απώλειες της τάξης του 2,21% εμφανίζει ο Dow, στο επίπεδο των 8.129 μονάδων. Πτωτικά κινείται και ο Nasdaq, ο οποίος χάνει το 2,39% της αξίας του, πέριξ των 1.218 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v