Τεχνική… ”αναπνοή” για τη Wall;

Σε τεχνική αντίδραση αποδίδουν αναλυτές το θετικό άνοιγμα της Wall Street, καθώς εκτιμάται πως η απουσία μακροοικονομικών ειδήσεων δίνει την ευκαιρία για ”ανάσα” μετά τη σημαντική πτώση των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, ύστερα από το σερί των τριών έντονα πτωτικών συνεδριάσεων, που οδήγησαν το Nasdaq, στο χαμηλό πενταετίας.

Η απουσία μακροοικονομικών νέων λειτουργούν θετικά για το κλίμα των αγορών, επισημαίνουν αμερικανοί αναλυτές, ενώ δεν απουσιάζουν άλλοι που αποδίδουν την ανοδική κίνηση σε τεχνική αντίδραση, αφού, όπως λένε χαρακτηριστικά, ”δεν έχουν αλλάξει σημαντικά τα πράγματα από… χθες!”. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ακόμα και αν η σημερινή συνεδρίαση ολοκληρωθεί σε θετικό έδαφος, το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην όποια διάρκεια μπορεί να έχει η αντιστροφή της τάσης.

Στο επιχειρηματικό πεδίο, με ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα της Cisco για το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Στο +1,87% και τις 850 μονάδες άνοιξε ο δείκτης S&P 500, ενώ άνοδο καταγράφουν ο Dow Jones (1,91%, στις 8.197 μονάδες) και ο Nasdaq (+2,13%), ο οποίος βρίσκεται στο επίπεδο των 1.231 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v