Wall: Αντιστροφή κλίματος ή… ”τεχνική ένεση” ;

Με μίνι ράλι συνέχισε την εβδομάδα η Wall Street, αφήνοντας τους αναλυτές να απορούν για τη διάρκεια και την ένταση της αντιστροφής του κλίματος, αλλά και για το ”τεχνικό” της φύσης του. Θετική επίδραση άσκησε η φημολογία για τη μείωση των επιτοκίων, όπως και η σημαντική ενίσχυση του δολαρίου.

Σε ράλι (που πάντω, προς το τέλος έχασε σημαντικό μέρος της ορμής του) εξελίχθηκε το ανοδικό άνοιγμα της Wall κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης. Για ”τεχνική αντίδραση” κάνουν λόγο αρκετοί αναλυτές που τονίζουν, ότι στις επόμενες συνεδριάσεις θα φανεί κατά πόσον η αντιστροφή του κλίματος έχει διάρκεια, καθώς και το κατά πόσον τα σημερινά νέα ”πραγματικά χαροποίησαν τους επενδυτές”.

Η φημολογία για πιθανή νέα μείωση επιτοκίων από τη FED που αναζωπυρώθηκε από την πρόσφατη σχετική πρόβλεψη της Lehman Bros είχε σίγουρα θετική επίδραση.

Μείωση των επιτοκίων όμως ζήτησε εμμέσως και το ΔΝΤ στην ετήσια έκθεσή του για την αμερικανική οικονομία, όπου, μεταξύ άλλων, ασκείται δριμεία κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Μπους.

Εξάλλου, όπως αναφέρεται, θετική είναι για τις αγορές η επίδραση της ενίσχυσης του αμερικανικού νομίσματος έναντι του ευρώ και του γεν, όπως και η απουσία δυσάρεστων μακροοικονομικών νέων.

Σε εταιρικό επίπεδο αισιοδοξία διακατέχει τους αναλυτές για τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου χρήσης της Cisco, που ανακοινώνονται μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Στις 8.274 μονάδες και το +2,87% έκλεισε ο Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 4,43% κατέγραψε ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.259 μονάδων. Με ποσοστιαία άνοδο 2,99% τελείωσε τη συνεδρίαση και ο S&P 500, στις 859 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v