Σε δολάριο- επιτόκια ”πατά” το ράλι της Wall

Η ενδεχόμενη μείωση των επιτοκίων από τη FED, σε συνδυασμό με την ενίσχυση του δολαρίου και τις αιχμές του ΔΝΤ κατά της κυβέρνησης Μπους ωθεί σημαντικά ψηλότερα Dow και Nasdaq, επιτρέποντας στη Wall να σημειώσει στην ιστορία της ένα ακόμη ράλι, έστω και ”τεχνικό”.

Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα κέρδη των βασικών δεικτών της Wall Street, καθώς η ενίσχυση του δολαρίου και η πιθανολογούμενη μείωση των επιτοκίων από τη FED, τονώνουν το επενδυτικό ηθικό.

Εξάλλου, θετικά έγινε δεκτή η ετήσια έκθεση του ΔΝΤ για την αμερικανική οικονομία, όπου ασκείται κριτική στην κυβέρνηση Μπους για τη μείωση της φορολογίας και την επιβολή δασμών στον εισαγόμενο χάλυβα, αλλά και προτείνεται η περαιτέρω μείωση των επιτοκίων.

Εξάλλου, θετικό εκτιμάται το γεγονός της απουσίας μακροοικονομικών ειδήσεων, που στις προηγούμενες τρεις (πτωτικές) συνεδριάσεις συνδιαμόρφωσαν το δυσμενές κλίμα.

Για τεχνική αντίδραση με αμφίβολη διάρκεια και ένταση κάνουν λόγο αρκετοί αναλυτές, ενώ δηλώνουν δύσκολο να προβλέψουν ”τι περιμένει στη γωνία”.

Στο +4,17% και τις 869 μονάδες βρίσκεται ο S&P 500, ενώ ποσοστιαία άνοδο της τάξης του 4% (8.366 μονάδες) καταγράφει ο Dow και του 5% ο Nasdaq (στις 1.267 μονάδες).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v