WorldCom: Νέα αποκάλυψη απάτης 3,3 δισ. δολαρίων

Μεγαλύτερη…από ό,τι μέχρι τώρα φαινόταν είναι τελικά η απάτη της WorldCom, καθώς η πρώην τηλεπικοινωνιακή εταιρία ανακοίνωσε ότι ”φούσκωσε” τα κέρδη της κατά 3,3 δισ. δολάρια επιπλέον, με το συνολικό μέγεθος του λογιστικού σκανδάλου να ανέρχεται στα 7,1 δισ. δολάρια.

WorldCom: Νέα αποκάλυψη απάτης 3,3 δισ. δολαρίων
Σε σκάνδαλο μαμούθ εξελίσσεται η λογιστική απάτη της WorldCom, καθώς η τηλεπικοινωνιακή εταιρία ανακοίνωσε ότι ”φούσκωσε” τα κέρδη της κατά 3,3 δισ. δολάρια επιπλέον, με το συνολικό ποσό της απάτης να ανέρχεται στα 7,1 δισ. δολάρια.

Η αμερικανική εταιρία τηλεπικοινωνίας ανακοίνωσε ότι η ανακάλυψη αυτή προέκυψε ύστερα από εξέταση των στοιχείων του 1999 και του 2000, με το μεγαλύτερο ποσοστό της νέας ατασθαλίας να αφορά στο 2000. Ύστερα από αυτό η WorldCom ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύσει ξανά και τα αποτελέσματα όλου του 2000.

Στην ανακοίνωσή της ακόμη η WorldCom προειδοποιεί ότι αναμένονται και άλλες αναδημοσιεύσεις οικονομικών της μεγεθών. Εξάλλου, δεν αναφέρει πως προέκυψε το τελευταίο λογιστικό λάθος.

Η νέα αυτή αποκάλυψη έχει ενισχύσει τις ανησυχίες ότι το σκάνδαλο της WorldCom αναμένεται να έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από ό,τι αρχικά υπολογιζόταν, και περιλαμβάνει και τη συμμετοχή του πρώην διευθύνοντος συμβούλου και ιδρυτή της εταιρίας, Μπέρναρντ Έμπερς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v