Ωρα για αποκόμιση κερδών στη Wall !

Την αρχή ”Take the money and run” φαίνονται διατεθιμένοι να ακολουθήσουν οι επενδυτές στη Wall μετά τα σημαντικά κέρδη των τελεταίων τριών ημερών. Αρνητικά επιδρά η συρρίκνωση της παραγωγικότητας για το β΄ τρίμηνο 2002 (1,1% από 8,6% έναντι προβλέψεων για 0,7%).

Με αρνητικές διαθέσεις ξεκίνησαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, θέτοντας σε δοκιμασία το θετικό κλίμα που δημιούργησαν οι προηγούμενες τρεις ”σερί” ανοδικές συνεδριάσεις, χαρίζοντας τριψήφιο κέρδος μονάδων στο βιομηχανικό δείκτη.

”Είναι πολύ πιθανό, σήμερα, να δούμε κινήσεις βραχυπρόθεσμης αποκόμισης κερδών, όπως άλλωστε συμβαίνει και στις ευρωπαϊκές αγορές”, εκτιμά αμερικανός αναλυτής.

Αρνητική επιρροή ασκεί η πληροφορία της Wall Street Journal, σύμφωνα με την οποία, το ύψος των μαγειρεμένων εσόδων, που η Worldcom θα αναγκαστεί να επαναδιατυπώσει φτάνει τα 7,1 δισ. δολ., έναντι του αρχικά νομισθέντος ποσού των 3,5 δισ. δολ. ”Η Worldcom, αν και εκτός των βασικών αμερικανικών ταμπλό, είναι δυνατόν να θυμίσει στους επενδυτές τον εφιάλτη της εταιρικής παρατυπίας”, επισημαίνουν οι αναλυτές.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, συρρίκνωση κατέγραψε ο ρυθμός αύξησης της παραγωγικότητας για το β΄ τρίμηνο, αφού διαμορφώθηκε στο 1,1%, έναντι εκτιμήσεων για 0,7% και προηγούμενη επίδοση στο 8,6%.

Στο -1,12% και τις 895 μονάδες ξεκίνησε ο S&P 500, ενώ πτώση της τάξης του 1,19% εμφανίζει ο Dow Jones, στις 8.608 μονάδες. Εξάλλου, μικρή πτώση καταγράφει και ο Nasdaq (1,43%), στο επίπεδο των 1.297 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v