Ράλι σε… ”λάτιν” ρυθμούς για τη Wall

Σε ράλι με επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές εξελίχθηκε η περιπετειώδης συνεδρίαση της Πέμπτης στη Wall Street. Επενδυτές και τράπεζες δεν έκρυψαν την ευχαρίστησή τους για το δάνειο 30 δισ. δολ. του ΔΝΤ προς τη Βραζιλία και οι αγορές μέτρησαν την 3η ”σερί” ανοδική συνεδρίαση.

Σε ράλι εξελίχθηκε για τους βασικούς δείκτες της Wall η αγωνιώδης συνεδρίαση της Πέμπτης, αφού η είδηση για τη δανειοδότηση της Βραζιλίας από το ΔΝΤ τόνωσε τον τραπεζικό κλάδο.

Σε 30 δισ. δολ. ανέρχεται το δάνειο που εγκρίθηκε με αποδέκτη τη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, αυτή της Βραζιλίας. Η είδηση προσέφερε ανακούφιση στους επενδυτές και τους τραπεζίτες, αφού οι περικόπτονται οι πιθανότητες να ακολουθηθεί ο ”δρόμος της Αργεντινής”, με τις καταστρεπτικές συνέπειες που θα μπορούσε αυτό να έχει για τις αμερικανικές τράπεζες.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, καλύτερα του αναμενομένου ήταν τα νέα από απασχόληση και πληθωρισμό, αφού ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε για τον Ιούνιο κάμψη κατά 0,2%, έναντι προβλέψεων για +0,1%, ενώ οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας έπεσαν στις 376.000, ενώ αναμένονταν στις 385.000.

Ωστόσο το σκηνικό φαίνεται να παραμένει αρνητικό για τις αμερικανικές αγορές, καθώς αρκετοί αναλυτές χαρακτηρίζουν τα κέρδη ”εύθραυστα”, ενώ δεν είναι λίγοι οι διαχειριστές, οι οποίοι δηλώνουν ότι θα συστήσουν ”πώληση” τώρα που οι δείκτες παίρνουν (ανοδική) ανάσα.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι, όπως σημειώνει το site της Wall Street Journal, η Worldcom αναμένεται να επαναδιατυπώσει τα λογιστικά της αποτελέσματα, για το ποσό των 6,3 δισ. δολ. έναντι του αρχικά ανακοινωθέντος των 3,5 δισ. δολ.

Στο +3,03% και τις 8.712 μονάδες ολοκλήρωσε την ημέρα ο Dow Jones, ενώ κέρδη κατά 2,77% κατέγραψε ο Nasdaq, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 1.316 μονάδες. Εξάλλου, σημαντική άνοδο σημείωσε και ο δείκτης S&P 500 (3,27%), ο οποίος συνάντησε τις 905 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v