ΗΠΑ: Απόφαση- σταθμός για τη νέα τεχνολογία

Υποχρεωτική από το 2004 κατέστησε με απόφασή της, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, τη δυνατότητα λήψης ψηφιακών πληροφοριών από όλες τις τηλεοπτικές συσκευές. Η απόφαση αποτελεί σταθμό για το μέλλον της αμερικανικής και της παγκόσμιας ψηφιακής τηλεόρασης, αλλά και του διαδικτύου.

ΗΠΑ: Απόφαση- σταθμός για τη νέα τεχνολογία
Σε υποχρεωτική από το 2004 και εξής μετέβαλε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών την δυνατότητα των τηλεοπτικών συσκευών να λαμβάνουν ψηφιακά δεδομένα, κάτι που σηματοδοτεί, όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, σημαντική τομή στο μέλλον του κλάδου.

Οι κατασκευαστές τηλεοπτικών συσκευών αντιδρούσαν στην προοπτική όλες οι παραγόμενες συσκευές να έχουν αυτή την τεχνολογική δυνατότητα, προβάλλοντας το επιχείρημα, ότι λίγοι καταναλωτές το χρησιμοποιούν, ενώ το κόστος είναι αυξημένο.

Η επιτροπή από την πλευρά της, εκτιμά την υλοποίηση της τεχνολογικής δυνατότητας ως απαραίτητη για το άνοιγμα της αγοράς της ψηφιακής τηλεόρασης. Το μόνο που κατάφεραν οι αντιρρήσεις των κατασκευαστών, ήταν η αναβολή υλοποίησης του μέτρου μέχρι το 2007 και αυτό προκειμένου για συσκευές μεγαλύτερες των 13 ιντσών.

Το μέτρο εκτιμάται ότι θα δώσει ”πνοή” στον άλλοτε πολλά υποσχόμενο κλάδο της ψηφιακής τηλεόρασης, που τώρα, νοσεί, ενώ το παράδειγμα των ΗΠΑ αναμένεται, από κύκλους της αγοράς, να ακολουθήσουν σύντομα, τόσο οι ιάπωνες, όσο και οι ευρωπαίοι ανταγωνιστές.

Σημαντικότατη όμως είναι η απόφαση και για τις εταιρίες διαδικτύου, αφού όπως εκτιμούν αναλυτές, η δυνατότητα χρήσης του internet, μέσω μιας απλής τηλεοπτικής συσκευής, θα εκτινάξει το περιθώριο κερδών τους και θα φέρει την ”κοινωνία της πληροφορίας” σε κάθε σπίτι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v