Με 30 δισ. δολάρια ενισχύει τη Βραζιλία το ΔΝΤ

Το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία του ΔΝΤ θα λάβει η Βραζιλία, ύψους 30 δισ. δολαρίων, προκειμένου να διασκεδάσει τις ανησυχίες για οικονομική κατάρρευση της μεγαλύτερης οικονομίας της Λατινικής Αμερικής.

Με 30 δισ. δολάρια ενισχύει τη Βραζιλία το ΔΝΤ
Δάνειο ύψους 30 δισ. δολαρίων έλαβε η Βραζιλία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που είναι και το υψηλότερο στην ιστορία του οργανισμού, προκειμένου να αποτρέψει την οικονομική κατάρρευση της χώρας και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Η βοήθεια αυτή είναι η τελευταία προσπάθεια του ΔΝΔΤ να αποτρέψει την οικονομική κρίση στην περιοχή, που εξαπλώθηκε ύστερα από την κατάρρευση της Αργεντινής, και ενισχύθηκε από την πολιτική αβεβαιότητα και την κρίση της παγκόσμιας οικονομίας.

Με το ποσό αυτό ουσιαστικά απομακρύνεται ο κίνδυνος κατάρρευσης του οικονομικού συστήματος της χώρας, καθώς εκτιμάται ότι το δάνειο των 30 δισ. δολαρίων θα σταματήσει την πτώση (23% μέχρι σήμερα) του εγχώριου νομίσματος (ρεάλ).

Το ΔΝΤ, το οποίο από το 1998 έχει δανείσει 63 δισ. δολάρια στη Βραζιλία, συμπεριλαμβανομένου και του τωρινού ποσού, θα παρουσιάσει τη συμφωνία στο εκτελεστικό συμβούλιο του οργανισμού τον επόμενο μήνα.

Η έγκρισή του θεωρείται σίγουρη, ύστερα και από τις δηλώσεις του διευθυντή του ΔΝΤ, Χερστ Κέλερ, ότι η Βραζιλία δικαιούται την υποστήριξη του Ταμείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v