Ενδοσκοπείται... η Wall Street

Στην ανίχνευση τάσεων επιδίδονται στο άνοιγμα οι επενδυτές στη Wall, παρά το θετικό κλίμα που δημιουργεί η χορήγηση δανείου από το ΔΝΤ στη Βραζιλία, τα θετικότερα του αναμενομένου μακροοικονομικά νέα, αλλά και εταιρικές ειδήσεις από την Intel και τη Wal Mart.

Με ”δειλά βήματα”, κινούνται, λίγο μετά το άνοιγμα, οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με θετικές επιρροές από τη χορήγηση δανείου στη Βραζιλία, αλλά και τα θετικότερα του αναμενομένου μακροοικονομικά και εταιρικά νέα.

Όπως ανακοινώθηκε, το ΔΝΤ ενέκρινε τη χορήγηση δανείου ύψους 30 δισ. δολ. στη Βραζιλία, η οικονομία της οποίας δέχεται επικίνδυνους κλυδωνισμούς. Η εξέλιξη ανακούφισε τις αμερικανικές τράπεζες, οι οποίες έχουν τη σημαντικότερη δανειακή έκθεση στη Λ. Αμερική.

Εξάλλου, πτωτικά κατά 0,2% διαμορφώθηκε ο δείκτης τιμών παραγωγού για τον Ιούλιο, έναντι προβλέψεων για άνοδο κατά 0,1%- ποσοστό που ήταν και η επίδοση του Ιουνίου, ενώ οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας μειώθηκαν την εβδομάδα που πέρασε, σε 376.000, έναντι 391.000 την προηγούμενη και προβλέψεων για 385.000.

Στο εταιρικό επίπεδο, θετική επιρροή ασκεί η υπογραφή των αποτελεσμάτων τριμήνου της Intel από τη διοίκησή της, οι ευοίωνες προβλέψεις της Wal Mart για τα κέρδη της του β΄ τριμήνου, καθώς και οι ανακοινώσεις της για τις πωλήσεις σε καταστήματα που λειτουργούν για ένα έτος ή λιγότερο.

Στο +0,83% και τις 884 μονάδες βρίσεται ο δείκτης S&P 500, ενώ κέρδη 0,68% καταγράφει και ο Dow Jones, ο οποίος κινείται στις 8.513 μονάδες. Εξάλλου, πτωτικά κατά 0,25% διαμορφώνεται και ο Nasdaq, στις 1.277 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v