Wall: Το θετικό πρόσημο επιλέγουν Dow και Nasdaq

Προβάδισμα φαίνεται ότι αποκτά το θετικό πρόσημο στη συνεδρίαση της Wall, εν μέσω των νέων για το δάνειο που χορήγησε το ΔΝΤ στη Βραζιλία, αλλά και θετικότερων του αναμενομένου μακροοικονομικών σινιάλων από απασχόληση και πληθωρισμό.

Σε ξεκάθαρα θετικό φαίνεται να μετατρέπετια το κλίμα στη συνεδρίαση της Wall Street.

Θετικά μηνύματα δέχεται ο κλάδος των τραπεζών από την απόφαση του ΔΝΤ να χορηγήσει δάνειο ύψους 30 δισ. δολ. στη Βραζιλία, αφού τα αμερικανικά ιδρύματα εμφανίζουν τη μεγαλύτερη δανειακή έκθεση έναντι των χωρών της Λ. Αμερικής.

Αμφιλεγόμενη είναι η επίδραση των ανακοινώσεων της Wal Mart στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς παρά τις θετικότερες προβλέψεις της για τα αποτελέσματα τριμήνου, ανέφερε και ”χλιαρές” πωλήσεις. Πιέσεις δεχόταν εξάλλου και η άλλη μεγάλη εταιρία του κλάδου, η Home Depot.

Πιέσεις ασκούσε νωρίτερα στο Nasdaq η απόφαση της Intel να μην καταγράψει ως έξοδα τα stock options που χορήγησε σε στελέχη της, κάτι που υπερσκελίζει την πρόθεση της διοίκησης να εγγυηθεί τα αποτελέσματα τριμήνου της εταιρίας.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, καλύτερα του αναμενομένου ήταν τα νέα από απασχόληση και πληθωρισμό, αφού ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε για τον Ιούνιο κάμψη κατά 0,2%, έναντι προβλέψεων για +0,1%, ενώ οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας έπεσαν στις 376.000, ενώ αναμένονταν στις 385.000.

Στο 2,035 και τις 8.627 μονάδες κινείται ο Dow Jones, ενώ κέρδη κατά 1,905 σημειώνει ο Nasdaq (στις 1.305 μονάδες). Ανοδικά διαμορφώνεται ο S&P 500, στις 898 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v