Μάχες για… ”γερά νεύρα” στη Wall Street

Το δάνειο του ΔΝΤ προς τη Βραζιλία, με το συνεπαγόμενο όφελος για τον τραπεζικό κλάδο, σε συνδυασμό με αμφιλεγόμενες εταιρικές ειδήσεις, που πιέζουν τον κλάδο λιανικής, δημιουργούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συνεδρίαση της Wall, που αντιδρά με έντονες διακυμάνσεις

Έντονες διακυμάνσεις παρατηρούνται στη σημερινή συνεδρίαση της Wall, καθώς η είδηση του νέου δανείου ύψους 30 δισ. δολ. προς τη Βραζιλία με συνυπολογίζεται με θετικά μακροοικονομικά νέα, αλλά και αμφιλεγόμενες εταιρικές ειδήσεις.

Θετικά μηνύματα δέχεται ο κλάδος των τραπεζών από την απόφαση του ΔΝΤ να χορηγήσει δάνειο ύψους 30 δισ. δολ. στη Βραζιλία, αφού τα αμερικανικά ιδρύματα εμφανίζουν τη μεγαλύτερη δανειακή έκθεση έναντι των χωρών της Λ. Αμερικής.

Αμφιλεγόμενη είναι η επίδραση των ανακοινώσεων της Wal Mart στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς παρά τις θετικότερες προβλέψεις της για τα αποτελέσματα τριμήνου, ανέφερε και ”χλιαρές” πωλήσεις. Πιέσεις δέχεται εξάλλου και η άλλη μεγάλη εταιρία του κλάδου, η Home Depot.

Πιέσεις ασκεί στο Nasdaq η απόφαση της Intel να μην καταγράψει ως έξοδα τα stock options που χορήγησε σε στελέχη της, κάτι που υπερσκελίζει την πρόθεση της διοίκησης να εγγυηθεί τα αποτελέσματα τριμήνου της εταιρίας.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, καλύτερα του αναμενομένου ήταν τα νέα από απασχόληση και πληθωρισμό, αφού ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε για τον Ιούνιο κάμψη κατά 0,2%, έναντι προβλέψεων για +0,1%, ενώ οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας έπεσαν στις 376.000, ενώ αναμένονταν στις 385.000.

Στο +0,97% και τις 8.538 μονάδες κινείται ο Dow Jones, ενώ κέρδη κατά 0,25% Nasdaq (στις 1.284 μονάδες). Ανοδικά διαμορφώνεται ο S&P 500, στις 887 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v