Επιφυλακτική στο άνοιγμα η Wall εν όψει Fed

Με τα βλέμματα στραμμένα στον Άλαν Γκρίνσπαν ξεκίνησε η συνεδρίαση στη Wall Street, με τους επενδυτές να εμφανίζονται δικαιολογημένα επιφυλακτικοί, εν όψει της ανακοίνωσης της FED για τα επιτόκια, αλλά και των πιθανών παρεμβάσεων της για την οικονομία και τις αγορές. Ανοδο 1,2%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο.

Επιφυλακτική πορεία αναμένεται να ακολουθήσει η αμερικανική αγορά, εν αναμονή της απόφασης της Fed αργότερα το απόγευμα, σχετικά με τη μείωση ή όχι των αμερικανικών επιτοκίων, στοιχείο που αναμένεται να συγκεντρώσει και την προσοχή σύσσωμης της αγοράς.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ανακοίνωση των στοιχείων για τις πωλήσεις λιανικής του Ιουλίου, οι οποίες παρουσίασαν αύξηση κατά 1,2% κυρίως εξαιτίας των πωλήσεων αυτοκινήτων. Εξαιρουμένων των τελευταίων, το ποσοστό ανέρχεται στο 0,2%.

Ο Dow Jones ξεκίνησε τη συνεδρίαση με οριακές απώλειες της τάξης του 0,16% στις 8674,70 μονάδες, ο Nasdaq με πτώση 0,47% στις 1300,73 μονάδες, ενώ και ο S&P υποχωρεί περί το 0,11% στις 902,82 μονάδες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνών οίκων και αναλυτών, η Fed δεν αναμένεται να προχωρήσει σε νέα μείωση των επιτοκίων σήμερα. Ωστόσο, είναι πιθανό να εκδηλώσει τις προθέσεις της για ανάλογη κίνηση σε επόμενη συνεδρίαση.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί για άλλη μια φορά ο κλάδος των αεροπορικών εταιριών. Η AMR, μητρική της American Airlines, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καθιερώσει ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, το οποίο περιλαμβάνει την περικοπή 7.000 εργατικών θέσεων καθώς και τη μείωση του στόλου της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v