Αρνητικό παραμένει το κλίμα στη Wall Street

Διευρύνει τις απώλειές της η αμερικανική αγορά, παρασυρόμενη από την χρεοκοπία της αεροπορικής US Airways, αλλά και λόγω της νευρικότητας των επενδυτών εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης της Fed για τη διαμόρφωση των επιτοκίων.

Αρνητικό παραμένει το κλίμα στη Wall Street, καθώς η αγορά δεν φαίνεται να επιδεικνύει σημάδια αντίστασης στην ανακοίνωση της χρεοκοπίας της αεροπορικής US Airways, αλλά και στη νευρικότητα εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της Fed.

Παρατηρητές της αγοράς σχολιάζουν χαρακτηριστικά ότι η ανακοίνωση της χρεοκοπίας αλλά και άλλες αρνητικές εταιρικές ειδήσεις σαφέστατα επηρεάζουν την αγορά, καθώς επίσης και οι ανησυχίες για τη συνεδρίαση της Fed.

Δεν είναι λίγοι αυτοί ωστόσο που σχολιάζουν ως φυσιολογική την πτωτική πορεία της Wall Street ύστερα από τέσσερις ημέρες κερδών, κάνοντας λόγο μάλιστα και για πιθανή μεταστροφή του κλίματος μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης.

Εφιάλτης…από τα παλιά είναι για τους επενδυτές η ανακοίνωση της χρεοκοπίας της US Airways, υπενθυμίζοντάς τους την πολιτική αβεβαιότητα που έπληξε τις αγορές για μήνες. Η αεροπορική εταιρία, όπως και πολλές άλλες του κλάδου της, δέχτηκε ισχυρό πλήγμα ύστερα από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και τη μείωση της ταξιδιωτικής κίνησης.

Επιπλέον, το αρνητικό κλίμα στον τεχνολογικό κλάδο επιβαρύνεται ύστερα και από την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Salomon Smith Barney για τις πωλήσεις της Intel, αλλά και τη μείωση της τιμής στόχου για την εταιρία στα 25 δολάρια από τα 27.

Σε υποβάθμιση της Exxon Mobil στο market perform από buy προχώρησε η Deutsche Bank Securities, σχολιάζοντας πως παρά την ανοδική τάση που διαβλέπει γενικότερα στον κλάδο ύστερα και από την αβεβαιότητα σχετικά με το Ιράκ, οι πιέσεις στην τιμή του μαύρου χρυσού παραμένουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v