Αρνητικά η Wall λόγω επιτοκίων, US Airways

Αρνητικά επηρεάζουν τις αμερικανικές αγορές τα νέα για την πτώχευση της 7ης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας, της US Airways, όπως και η αναμονή για τις αποφάσεις που θα λάβει κατά την αυριανή της συνεδρίαση η Fed για το ύψος των επιτοκίων.

Με απώλειες ξεκίνησε τη συνεδρίαση της Δευτέρας η Wall Street, με τους επενδυτές να επηρεάζονται αρνητικά από τη νέα χρεοκοπία ευυπόληπτης εταιρίας, της αεροπορικής US Airways, αλλά και εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης της FED.

Η έβδομη μεγαλύτερη αεροπορική των ΗΠΑ επικαλέστηκε το κεφάλαιο 11, καθώς το παρατεταμένο κλείσιμο σημαντικών αεροδρομίων, πίεση καταστροφικά τα έσοδα της εταιρίας.

Ανησυχία επικρατεί όμως και για την αυριανή συνεδρίαση της FED, όπου θα καθοριστεί το ύψος των επιτοκίων. Αν και οι περισσότερες ενδείξεις συνηγορούν για τη σταθερότητά τους, δεν είναι λίγοι (επενδυτές και χρηματιστές) που τρέφουν ”διακαείς πόθους” για μείωσή τους.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, στελέχη από περίπου 700 εταιρίες έχουν ήδη υποβάλει την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων τους στη SEC, ενώ μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα, στο site της SEC είχαν φτάσει πιστοποιήσεις από 113 διευθύνοντες συμβούλους. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, πολλές από αυτές τις εταιρίες θα υποχρεωθούν να επαναδιατυπώσουν προηγούμενα αποτελέσματά τους.

Στο 0,35% και τις 905 μονάδες ξεκίνησε τη συνεδρίαση ο δείκτης S&P 500 ενώ κατά 0,33% χαμηλότερα βρέθηκε ο Dow Jones, στο επίπεδο των 8.716 μονάδων. Εξάλλου, απώλειες 0,54% σημειώνει και ο δείκτης Nasdaq, πέριξ των 1.293 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v