Νευρικές διαθέσεις στο τέλος για τη Wall Street

Η χρεοκοπία της US Airways, η αναμονή σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι στην αυριανή συνεδρίαση της Fed αλλά και αρκετές εταιρικές ειδήσεις, δημιούργησαν έντονα νευρικό κλίμα στη Wall Street, με μόνο το Nasdaq να κλείνει με οριακά κέρδη.

Με μια δυναμική αντίδραση του Nasdaq κυρίως λίγο πριν από τη λήξη της συνεδρίασης, η αμερικανική αγορά κατόρθωσε να περιορίσει στο ελάχιστο τις απώλειές της, ενώ οι τεχνολογικές μετοχές έκλεισαν με οριακά κέρδη.

Εφιάλτης…από τα παλιά ήταν για τους επενδυτές η ανακοίνωση της χρεοκοπίας της US Airways, υπενθυμίζοντάς τους την πολιτική αβεβαιότητα που έπληξε τις αγορές για μήνες. Η αεροπορική εταιρία, όπως και πολλές άλλες του κλάδου της, δέχτηκε ισχυρό πλήγμα ύστερα από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και τη μείωση της ταξιδιωτικής κίνησης.

Ισχυρές πιέσεις δέχτηκε η αγορά από την έναρξη κιόλας της συνεδρίασης, εν μέσω έντονων φημολογιών σχετικά με το ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στην συνεδρίαση της Τρίτης.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 8688,69 μονάδες με απώλειες 0,65%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο κατά 0,05% στις 1306,71 μονάδες. Ο S&P διαμορφώθηκε στις 903,78 μονάδες με απώλειες 0,53%.

Επιπλέον, τις πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο επέτεινε και η προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Salomon Smith Barney για τις πωλήσεις της Intel, αλλά και τη μείωση της τιμής στόχου για την εταιρία στα 25 δολάρια από τα 27.

Σε υποβάθμιση της Exxon Mobil στο market perform από buy προχώρησε η Deutsche Bank Securities, σχολιάζοντας πως παρά την ανοδική τάση που διαβλέπει γενικότερα στον κλάδο ύστερα και από την αβεβαιότητα σχετικά με το Ιράκ, οι πιέσεις στην τιμή του μαύρου χρυσού παραμένουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v