Wall: Αποκρυπτογραφώντας το Γκρίνσπαν...

Μικρή κατεύθυνση έδωσαν στην αμερικανική αγορά οι επισημάνσεις της Fed, ενώ οι αναλυτές από την πλευρά τους προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τις εκτιμήσεις της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας καθώς και τις προθέσεις της για τις μελλοντικές της κινήσεις.

Περιορισμένη ήταν η αντίδραση της αμερικανικής αγοράς στην απόφαση της Fed για τη διατήρηση των επιτοκίων, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσει τις προθέσεις της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας για το μέλλον.

Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες, λίγο υψηλότερες αυτές του Dow Jones σε σχέση με τους Nasdaq και S&P. Οι αναλυτές από την πλευρά τους επισημαίνουν ότι η ανακοίνωση αυτή της Fed φαίνεται να υποδηλώνει πως η αμερικανική κεντρική τράπεζα δεν έχει πολλές επιλογές στην προσπάθειά της να καθησυχάσει τους φόβους των επενδυτών για τα λογιστικά στοιχεία των εταιριών.

Εξάλλου, το γεγονός και μόνο ότι στο κείμενό της αναφέρει ότι οι ”κίνδυνοι για την οικονομία δεν είναι πλέον εξισορροπημένοι”, δείχνει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων σχετικά σύντομα.

Στέλεχος της Global Partners Securities σχολιάζει ότι εάν η Fed δεν είχε αναφερθεί και στην πορεία των αγορών, οι τελευταίες θα κατόρθωναν να περιορίσουν τις απώλειές τους στο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v