Wal-Mart και λιανικές πωλήσεις ενθαρρύνουν τη Wall

Μια πιο ψύχραιμη θεώρηση των θετικών στοιχείων από τις πωλήσεις λιανικής του Ιουλίου, αλλά και τα αποτελέσματα της Wal-Mart Stores, κατορθώνουν να δώσουν θετική ώθηση στην αμερικανική αγορά, λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση της Fed για τα επιτόκια. Θετικά γύρισαν και οι ευρωπαϊκές αγορές.

Η αναμονή φαίνεται ότι….κούρασε τους επενδυτές στη Wall Street, οι οποίοι τελικώς αποφάσισαν να συγκεντρωθούν, προς το παρόν τουλάχιστο, στα θετικά στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής του Ιουλίου αλλά και τα αποτελέσματα της Wal-Mart Stores.

Σε θετικό επίπεδο κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τα κέρδη του Nasdaq μάλιστα να υπερβαίνουν το 1%. Σημαντική είναι η επίδραση των στοιχείων σχετικά με τις πωλήσεις λιανικής τον Ιούλιο, που παρουσίασαν άνοδο κατά 1,2%, αντίστοιχη με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Εξάλλου, θετικά επιδρά και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Wal-Μart Stores, της μεγαλύτερης εταιρίας λιανικής παγκοσμίως, τα κέρδη ανά μετοχή της οποίας ανήλθαν στα 47 σεντς ανά μετοχή για το δεύτερο τρίμηνο, κατορθώνοντας να υπερβούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Επιπλέον, η εταιρία αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για το τρίτο τρίμηνο.

Ύστερα από τη λήξη της συνεδρίασης αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Applied Materials. Η μετοχή της εταιρίας καταγράφει σημαντική άνοδο, οδηγώντας και τις υπόλοιπες εταιρίες του κλάδου σε αντίστοιχη πορεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v