SSSB: Η FED ανησυχεί, αλλά δεν μειώνει τα επιτόκια

Την θέση πως δεν πρόκειται, στην παρούσα φάση, να μειωθούν τα αμερικανικά επιτόκια, υποστηρίζει η SSSB, σε σχετική ανάλυσή της, θεωρώντας πιθανό να μειωθούν κατά 0,5% τον επόμενο μήνα ή δίμηνο. Ο οίκος εκτιμά, ότι αντί για ”φτηνότερο χρήμα”, η FED θα προσφέρει σήμερα... τις ανησυχίες της για τη διάρκεια της ανάκαμψης.

SSSB: Η FED ανησυχεί, αλλά δεν μειώνει τα επιτόκια
Αμετάβλητα θεωρεί πως θα παραμείνουν τα επιτόκια στις ΗΠΑ, ο διεθνής επενδυτικός οίκος της SSSB, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

Αναλυτικότερα, η SSSΒ εκτιμά πιθανότερη την μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον επόμενο μήνα ή δίμηνο, ενώ στην σημερινή συνεδρίαση της FOMC αναμένεται να τονισθούν ιδιαίτερα ο κίνδυνος δημιουργίας μιας κατάστασης ”οικονομικής αδυναμίας”.

Η ανάλυση εκτιμά πως η FED θα προτιμήσει να παρέμβει με ”άλλο τρόπο”, αντικαθιστώντας την τροποποίηση των επιτοκίων με πολύ συγκεκριμένη διαλεκτική, η οποία είναι πιθανό να αποκαλύπτει αυξημένη ανησυχί για τη διάρκεια της ανάκαμψης. Η FED μάλλον θα προτιμήσει να μην δώσει ψευδείς ελπίδες στις αγορές, ακόμα και αν γίνει δυσάρεστη, αναφέρει η SSSB.

Ο οίκος επισημαίνει, πως από την τελευταία συνεδρίαση της FOMC τα δεδομένα της οικονομίας έχουν μεταβληθεί, αφού τον Ιούλιο το χρηματιστήριο κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 5 – 10% και οι αγορές εταιρικών ομολόγων βίωσαν έναν από τους χειρότερους μήνες τους.

Στον αντίποδα, μια σειρά στοιχείων, όπως οι αυξήσεις στις πωλήσεις οχημάτων, τα νέα από την ανεργία αλλά και η ενίσχυση των πραγματικών εισοδημάτων, αποτελούν θετικά σινιάλα και υποδηλώνουν πορεία προς ανάπτυξη, ιδιαίτερα αν η καταναλωτική ζήτηση συνεχίσει να ενισχύεται.

Σημαντικό κομμάτι της συνεδρίασης θα απασχολήσει, σύμφωνα με την SSSB, το θέμα της τόνωσης στην ζήτηση της οικονομίας, ενώ νύξη θα γίνει στο θέμα του πληθωρισμού, για τον οποίο δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος κίνδυνος αναζωπύρωσής του, τουλάχιστον άμεσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v