Την παρέμβαση της Fed ”ζυγίζει” η Wall

Σε αναζήτηση τάσης επιδίδεται στο άνοιγμα η Wall Street, μετά τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψαν χθες οι βασικοί δείκτες, ως αποτέλεσμα των επισημάνσεων για την επιβράδυνση και της απόφασης της FED να αφήσει σταθερά τα επιτόκια. Εξάλλου, λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας, 387 εταιρίες δεν έχουν ακόμη αποστείλει στη SEC την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων τους.

Την τάση αναζητούν οι επενδυτές στη Wall Street, προσπαθώντας να ”συμβιβαστούν” με την απόφαση της FED να αφήσει τα επιτόκια αμετάβλητα, αλλά και να εκφράσει τις ανησυχίες της για την πορεία της ανάκαμψης.

Στις 387 ανέρχονται οι εταιρίες που δεν έχουν ακόμη αποστείλει την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων τους στη SEC, σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από το site της ίδιας, ενώ η σχετική προθεσμία (μη συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης 5ήμερης παράτασης) λήγει αργότερα σήμερα.

Η χρηματοοικονομική Household, έγινε η πρώτη εταιρία που ανακοίνωσε ότι λόγω της ανάγκης πιστοποίησης των αποτελεσμάτων, θα επαναδιατυπώσει τα αποτελέσματά της, περικόπτοντας τα κέρδη ανά μετοχή για το τρίμηνο κατά 1 σεντ.



Στο μακροοικονομικό επίπεδο, άνοδο κατά 0,2% εμφάνισαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τα αποθέματα των αμερικανικών επιχειρήσεων τον Ιούνιο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο της τάξης του 0,1%. Αξίζει να σημειωθεί, ότι πριν το Μάιο, τα αποθέματα κατέγραφαν ποσοστιαία μείωση για 15 μήνες.

Στο +0,30% και τις 886 μονάδες ξεκίνησε τη συνεδρίαση ο S&P 500, ενώ υψηλότερα κατά 0,06% κινείται ο Dow, στις 8.487 μονάδες. Κέρδη καταγράφει και ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.276 μονάδων (+0,60%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v