Θετική πορεία ακολουθεί και ο Dow Jones

Το…παράδειγμα του Nasdaq αποφάσισε να ακολουθήσει και ο Dow Jones, ξεκινώντας με σταθερά βήματα να κινείται σε θετικό επίπεδο, καθώς οι επενδυτές αρχίζουν να ”ξεχνούν” τις αρνητικές επισημάνσεις της Fed.

Σε θετικό επίπεδο έχει περάσει πλέον και ο Dow Jones, προσπαθώντας να αφήσει πίσω του το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε από τις εκτιμήσεις της Fed για την οικονομία των ΗΠΑ, και να ακολουθήσει το παράδειγμα του Nasdaq.

H σημερινή συνεδρίαση έχει ένα ακόμη χαρακτηριστικό, καθώς λήγει η προθεσμία της SEC για την υποβολή πιστοποιητικών από τους CEO’s για τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιριών.

Περίπου 316 είναι οι εταιρίες οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη τα οικονομικά τους αποτελέσματα, σύμφωνα με τη SEC. Οι εταιρίες ωστόσο μπορούν να λάβουν πενταήμερη προθεσμία.

Μέχρι στιγμής, η Household International, η διαφημιστική Interpublic Group και η ενεργειακή Nicor, ανακοίνωσαν ότι θα αναδημοσιεύσουν κάποια από τα αποτελέσματά τους.

Όσον αφορά στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, άνοδο κατά 0,2% εμφάνισαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τα αποθέματα των αμερικανικών επιχειρήσεων τον Ιούνιο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο της τάξης του 0,1%.

Οι μετοχές του αεροπορικού κλάδου συνεχίζουν να καταγράφουν απώλειες, στον απόηχο της κατάρρευσης της US Airways. Οι μετοχές της UAL, καθώς και άλλων εταιριών όπως η Honeywell International, η Boeing αλλά και η General Electric που σχετίζονται με τον κλάδο, καταγράφουν απώλειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v