Αυγουστιάτικη..άνοιξη για τη Wall Street!

Το εντυπωσιακό ανοδικό μίνι ράλι των εταιριών του τεχνολογικού κλάδου ήταν αρκετό ώστε να διασκεδάσει τις όποιες ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με τη δυναμική της αμερικανικής οικονομίας, ύστερα από τη χθεσινή συνεδρίαση της Fed.

Ένας…Nasdaq μπορεί να φέρει την άνοιξη, τουλάχιστο στη Wall Street η όποια έκλεισε τη συνεδρίαση της Τετάρτης με εντυπωσιακά κέρδη, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στην άνοδο του τεχνολογικού κλάδου.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της συνεδρίασης ήταν και η υποβολή των πιστοποιητικών από τους CEO’s για τα εταιρικά αποτελέσματα, με τη σχετική προθεσμία να λήγει σήμερα. Ωστόσο, οι εταιρίες έχουν τη δυνατότητα παράτασης άλλων πέντε ημερών.



Περίπου 316 είναι οι εταιρίες οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη τα οικονομικά τους αποτελέσματα, σύμφωνα με τη SEC. Οι εταιρίες ωστόσο μπορούν να λάβουν πενταήμερη προθεσμία.

Μέχρι και τη λήξη της συνεδρίασης, η Household International, η διαφημιστική Interpublic Group και η ενεργειακή Nicor, ανακοίνωσαν ότι θα αναδημοσιεύσουν κάποια από τα αποτελέσματά τους.

Όσον αφορά στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, άνοδο κατά 0,2% εμφάνισαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τα αποθέματα των αμερικανικών επιχειρήσεων τον Ιούνιο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο της τάξης του 0,1%.

Μεγάλες εταιρίες του τεχνολογικού κλάδου, όπως η Sun Microsystems και η Oracle Systems, ώθησαν προς τα πάνω το Nasdaq χωρίς να υπάρχει κάποια θετική είδηση, ενώ Microsoft και IBM ανέλαβαν να ”καθαρίσουν” για το Dow Jones.

Ο τελευταίος έκλεισε στις 8743,31 μονάδες με άνοδο 3,08%, ο Nasdaq κέρδισε 5,12% στις 1334,30 μονάδες, ενώ και ο S&P κατέγραψε κέρδη της τάξης του 4,00% στις 919,62 μονάδες.

Οι μετοχές του αεροπορικού κλάδου συνέχισαν να καταγράφουν απώλειες, στον απόηχο της κατάρρευσης της US Airways. Οι μετοχές της UAL, καθώς και άλλων εταιριών όπως η Honeywell International, η Boeing αλλά και η General Electric που σχετίζονται με τον κλάδο, έκλεισαν πτωτικά τη συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v