Νευρικές διακυμάνσεις στη Wall Street

Η αβεβαιότητα είναι αυτή που πλήττει για άλλη μια φορά τη Wall Street, καθώς οι επενδυτές δεν φαίνεται να ικανοποιούνται ούτε από τις διαβεβαιώσεις των CEO’s σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιριών, τις οποίες κατέθεσαν εμπρόθεσμα.

Το κλίμα αβεβαιότητας που ταλανίζει εδώ και καιρό την αμερικανική αγορά, φαίνεται ότι ”ξαναχτύπησε”, οδηγώντας τους δείκτες σε πτωτικό κλίμα, χάνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης.

Η χθεσινή ημέρα ήταν η τελευταία στην προθεσμία που είχε θέσει η SEC στους διευθύνοντες συμβούλους 697 εταιριών προκειμένου να εγγυηθούν για τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιριών, κάτι που οι περισσότερες έκαναν.

Μόνο η ενεργειακή Dynegy και μερικές ακόμη ζήτησαν περισσότερο χρόνο προκειμένου να επανεξετάσουν τα στοιχεία τους. Οι εγγυήσεις αυτές θα έπρεπε να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών, σχολιάζουν παρατηρητές της αγοράς.

Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Brocade Communications, καθώς η εταιρία αποθήκευσης δεδομένων επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της για βελτίωση της κερδοφορίας και αύξηση των εσόδων στο τρέχον τρίμηνο.

Προς τα πάνω κινείται και η Hewlett-Packard ύστερα από την αναβάθμιση της Lehman Brothers, αλλά και την αύξηση της τιμής στόχου για την εταιρία υπολογιστών.

Οριακές απώλειες καταγράφει η μετοχή της Dell Computer, εν αναμονή των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο, τα οποία θα ανακοινωθούν ύστερα από τη λήξη της συνεδρίασης.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, κυβερνητική αναφορά απέδειξε ότι ο αριθμός των Αμερικανών ανέργων αυξήθηκε κατά 6.000 στις 388.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Επιπλέον, κατά 0,2% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο, ακολουθώντας ανοδική πορεία για έβδομο συνεχόμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v