Αναμένει τον Μίσιγκαν η Wall Street

Τα οικονομικά στοιχεία είναι αυτά που πρόκειται να καθορίσουν την πορεία της Wall στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Αύξηση 0,1%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, παρουσίασε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο (2,5% σε ετήσια βάση), απροσδόκητη πτώση 2,7% σημείωσαν οι νέες κατοικίες, ενώ αναμένεται ο δείκτης Μίσιγκαν για την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Τα αποτελέσματα του δείκτη Μίσιγκαν σχετικά με την καταναλωτική εμπιστοσύνη περιμένει τώρα η Wall προκειμένου να καθορίσει την πορεία της τελευταίας συνεδρίασης, καθώς τα στοιχεία του πληθωρισμού δεν εμπνέουν κινδύνους.

Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,1% τον Ιούλιο, και ο δομικός στο 0,2% για τον ίδιο μήνα, ποσοστά αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις. Σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός κυινείται στο 2,5%, ενώ ο δομικός πληθωρισμός κυμαίνεται στο 2%, σε σχέση με το 2,8% του Ιουλίου του περασμένου έτους.

Ωστόσο, μερικά ”σύννεφα” ίσως κάνουν την εμφάνισή τους, ύστερα από την απροσδόκητη υποχώρηση των νέων κατοικιών κατά 2,7% τον Ιούλιο στα 1,64 εκατ., ενώ οι αναλυτές περίμεναν άνοδο στα 1,68 εκατ.

Καθώς η αμερικανική αγορά έχει υποστεί βαριές απώλειες στη διάρκεια των περασμένων εβδομάδων ύστερα από τις ανακοινώσεις αρνητικών μακροοικονομικών στοιχείων, οι σημερινές αντίστοιχες ανακοινώσεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προκειμένου να διασκεδάσουν τις ανησυχίες των επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v