”Εποχικό” το μίνι ράλι στη Wall;

Σε ”μίνι ράλι” εξελίχθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για τη Wall Street, καθώς εταιρικά νέα και καλύτερη του αναμενομένου επίδοση του ”δείκτη των δεικτών” για τον Ιούλιο, διεύρυναν τα αρχικά κέρδη των Dow και Nasdaq.

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, αφού οι επενδυτές ενθαρρύνθηκαν από θετικά μακροοικονομικά και εταιρικά νέα.

”Τώρα ανακοινώνονται στοιχεία από λιανικές πωλήσεις και οι μετοχές των εταιριών αυτών είναι ήδη σαφώς υποτιμημένες, οπότε η σημερινή εικόνα είναι μάλλον φυσιολογική”, εκτιμούν ορισμένοι αναλυτές, ενώ άλλοι, περισσότερο απαισιόδοξοι, δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν τη συνεδρίαση της Δευτέρας ”συνηθισμένο καλοκαιρινό ράλι, το οποίο δεν πρόκειται να έχει συνέχεια”.

Καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα για το β΄ τρίμηνο ανακοίνωσαν οι εταιρίες Lowe’s αλλά και η Toys R US, χωρίς οι σε αντίθετη κατεύθυνση ανακοινώσεις της Wal Mart να καταφέρουν να αλλάξουν το κλίμα.

Στο μακροοικονομικό πεδίο, πτώση 0,4% κατέγραψε ο δείκτης των δεικτών για το μήνα Ιούλιο. Το ποσοστό, αν και συνιστά τη μεγαλύτερη πτώση από το Σεπτέμβριο του 2001, είναι βελτιωμένο σε σχέση με τις προβλέψεις, που έκαναν λόγο για –0,5%. Τον Ιούνιο, ο δείκτης είχε μείνει αμετάβλητος.

Στο +2,37% και τις 950 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης S&P 500, ενώ κέρδη κατά 2,43% εμφάνισε ο Dow Jones (στις 8.990 μονάδες). Στο +2,47% και τις 1.394 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v