Θετική ώθηση στη Wall από το Δείκτη των δεικτών

Η καλύτερη του αναμενομένου ανακοίνωση του ”δείκτη των δεικτών” για τον Ιούλιο (υποχώρηση 0,4% από εκτιμήσεις για 0,5%), σε συνδυασμό με αρκετά εταιρικά αποτελέσματα (Toys ”R” Us, Lowe’s) δημιουργούν θετικό κλίμα για τη Wall Street, στην αρχή της εβδομάδας.

Με μικρές, αλλά θετικές, διακυμάνσεις ξεκίνησαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι αμερικανικές αγορές, επωφελούμενες από τα θετικά σινιάλα του ”δείκτη των δεικτών”, αλλά και από την ανακοίνωση θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Οι επενδυτές παρακολουθούν την αμερικανική αγορά να ξεκινά με… το δεξί τη νέα εβδομάδα, καταγράφοντας μικρά έστω κέρδη, με περιορισμένη όμως την αστάθεια.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, πτωτικά διαμορφώθηκε ο δείκτης των δεικτών για το μήνα Ιούλιο, στο -0,4% ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση της τάξης του 0,5%. Η πτώση, αν και μικρότερη του αναμενομένου, αποτελεί τη σημαντικότερη από το Σεπτέμβριο του 2001. Τον Ιούνιο, η μεταβολή του δείκτη ήταν μηδενική.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες ειδήσεις της ημέρας, η Toys ”R” Us, ανακοίνωσε ότι οι απώλειές της για το δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν στα 8 σεντς ανά μετοχή, κατορθώνοντας να περιορίσει το ποσό από το αντίστοιχο μέγεθος των 15 σεντς ανά μετοχή της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Επιπλέον, η λιανική εταιρία προϊόντων αναπαλαίωσης κατοικιών Lowe’s, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου, τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αντίθετα, ο επενδυτικός οίκος Credit Suisse First Boston περιέκοψε την τιμή στόχο της Aztar, ιδιοκτήτριας εταιρίας των ξενοδοχείων και καζίνο Tropicana, στα 21 δολάρια από τα 25.

Πτωτικά κινούνται και οι μετοχής της εταιρίας αθλητικών ειδών Nike, καθώς η Merrill Lynch αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της εταιρίας το 2003, κυρίως εξαιτίας της μείωσης της ζήτησης.

Ο Dow Jones ξεκίνησε με κέρδη κατά 0,23% στις 8.798 μονάδες, ο S&P καταγράφει κέρδη περί το 0,35% στις 932 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει επίσης άνοδο κατά 0,47% στις 1.367 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v