Wall: Η τεχνολογία ”πιέζει” για την άνοδο

Η επιβεβαίωση των προβλέψεων για το τρίτο τρίμηνο από την Texas Instruments και τα θετικά σχόλια αναλυτών για εταιρίες του κλάδου των επεξεργαστών, ωθούν σε θετικό πρόσημο το Nasdaq, ο οποίος δεν αποκλείεται να... παρασύρει και το Dow, που, όμως πιέζεται από τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Η άνοδος των τεχνολογικών μετοχών προσπαθεί να περιορίσει τις επιδράσεις από την ανακοίνωση των αρνητικών μακροοικονομικών στοιχείων σχετικά με την αμερικανική οικονομία.

Αρχικά ο τεχνολογικός κλάδος είχε ξεκινήσει με απώλειες, εξαιτίας της προς τα κάτω αναθεώρησης των εκτιμήσεων της Morgan Stanley για τα κέρδη της Intel το 2002 και 2003, καθώς και την περικοπή της τιμή στόχου στα 27 από τα 38 δολάρια.

Ωστόσο, η Prudential αναβάθμισε την Maxim Integrated Products σε buy, δίνοντάς της τιμή στόχο τα 52 δολάρια, δίνοντας ώθηση στον κλάδο των εταιριών κατασκευής επεξεργαστών.

Παράλληλα, η Texas Instruments επανέλαβε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου, δηλώνοντας ότι περιμένει αύξηση των μεγεθών κατά 5%.

Επιπλέον, τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου βοηθάει και η Dell Computer, η οποία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη ανά μετοχή για το δεύτερο τρίμηνο ήταν αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, προβλέποντας μάλιστα και υψηλότερα έσοδα για το τρίτο τρίμηνο.

Υψηλότερα κινούνται και οι μετοχές των SBC Communications, BellSouth και Qwest Communications.

Αντίθετα, πιέσεις δέχεται ο Dow Jones, καθώς ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης, η ανακοίνωση της υποχώρησης του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Μίσιγκαν στο 87,9 από την αύξηση στο 89 που περίμενε η αγορά, είχε καθοριστική επίδραση στη διαμόρφωση κλίματος.

Το αρνητικό κλίμα φαίνεται να συντηρεί, για την ώρα, η πτώση των μετοχών της Alcoa, καθώς η Morgan Stanley αναθεώρησε αρνητικά τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2002.

Επιπρόσθετα, η Sanford Bernstein υποβάθμισε την Procter & Gamble καθώς και άλλες εταιρίες του κλάδου προϊόντων νοικοκυριού, σχολιάζοντας πως είναι καιρός τα κεφάλαια να μεταφερθούν έξω από τον κλάδο.

Στις υπόλοιπες μακροοικονομικές ειδήσεις, ο πληθωρισμός κινήθηκε στο 0,1% τον Ιούλιο, ενώ ο δομικός αυξήθηκε κατά 0,2%, ποσοστά που δεν ξεφεύγουν από τις εκτιμήσεις της αγοράς. Αντίθετα, πτώση κατά 2,7% κατέγραψαν οι νέες κατοικίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v