Εταιρικά και macro νέα χαρίζουν κέρδη στη Wall

Υπολογίσιμη άνοδο καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς στα θετικά εταιρικά νέα, προστίθεται η επίδραση της ανακοίνωσης του δείκτη των δεικτών σε καλύτερα του αναμενομένου επίπεδα. Για ενδείξεις summer rally κάνουν λόγο οι αναλυτές.

Σε μίνι ράλι εξελίσσεται η συνεδρίαση της Δευτέρας για τη Wall Street, καθώς τα εταιρικά νέα από Lowe’s και Toys R US προστίθενται στην καλύτερη του αναμενομένου ανακοίνωση του δείκτη των δεικτών.

Τα αποτελέσματα της εταιρίας λιανικής, Lowe’s για το δεύτερο τρίμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ η εταιρία ανακοίνωσε πιθανό κάτι τέτοιο να επαναληφθεί στο γ΄ τρίμηνο του έτους. Αντίστοιχα, η εταιρία Toys R US ανακοίνωσε μικρότερο του αναμενομένου ύψος ζημιών για το β΄ τρίμηνο (8 σεντς ανά μετοχή).

Στο μακροοικονομικό πεδίο, με πτώση 0,4% κινήθηκε ο δείκτης των δεικτών για το μήνα Ιούλιο. Το ποσοστό, αν και συνιστά τη μεγαλύτερη πτώση από το Σεπτέμβριο του 2001, είναι βελτιωμένο σε σχέση με τις προβλέψεις, που έκαναν λόγο για –0,5%.

”Τυπική περίπτωση summer rally, χωρίς συνέχεια” χαρακτηρίζουν πολλοί αναλυτές τη σημερινή συνεδρίαση.

Στο +1,54% και τις 943 μονάδες κινείται αυτήν την ώρα ο S&P 500, ενώ στο +1,60% και τις 8.918 μονάδες διαμορφώνεται ο Dow. Κέρδη της τάξης του 1,63% εμφανίζει ο Nasdaq, πέριξ των 1.383 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v