Η VoiceStream προτείνει συγχώνευση με Cingular

Την πώληση της θυγατρικής VoiceStream πρότεινε η Deutsche Telekom στην αμερικανική Cingular Wireless, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Η συμφωνία, εάν επιτευχθεί, θα δημιουργήσει προβλήματα στην κυρίαρχη Verizon.

Η VoiceStream προτείνει συγχώνευση με Cingular
Την προοπτική εξαγοράς της VoiceStream, αμερικανικής θυγατρικής της Deutsche Telekom, εξετάζει η επίσης αμερικανική Cingular Wireless, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Όπως γράφει η WSJ, η VoiceStream πλησίασε την Cingular με στόχο την πιθανή συγχώνευση των δύο εταιριών, που θα άφηνε την τελευταία ως τον κύριο μέτοχο της συγχωνευμένης οντότητας.

Η Deutsche Telekom δεν προέβη σε κανένα σχολιασμό του δημοσιεύματος. Ωστόσο, η μονάδα κινητής τηλεφωνίας του ομίλου, T-Mobile, επανέλαβε ότι πεποίθηση της Telekom παραμένει πως η VoiceStream μπορεί να επιβιώσει και μόνη της.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Telekom, Χέλμουτ Σίλερ, σκοπεύει να μειώσει τα χρέη ύψους 67 δισ. ευρώ της εταιρίας, στα 50 δισ. μέχρι το 2003. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, είναι απαραίτητη η πώληση της VoiceStream, η αξία της οποίας ανέρχεται περί τα 10-15 δισ. ευρώ.

Η WSJ αναφέρει ακόμη ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και είναι πιθανό να μην οδηγήσουν σε συμφωνία. Εξάλλου, απαραίτητη είναι και η έγκριση τόσο των αρμόδιων αρχών, όσο και των μετόχων της Cingular, SBC Communications και BellSouth.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v